Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012

Τα Do’s & Dont’s των εκπτώσεων: Για να φύγεις με γεμάτες τσέπες (&σακούλες)

Τα Do’s & Dont’s των εκπτώσεων: Για να φύγεις με γεμάτες τσέπες (&σακούλες)

Τα Do's & Dont's των εκπτώσεων (5)

http://www.beautetinkyriaki.gr/2012/07/dos-donts-ekptwsewn/

Οι εκπτώσεις μόλις ξεκίνησαν και με τα πορτοφόλια μας επικίνδυνα άδεια, η μαγική αφίσα στα τζάμια των καταστημάτων με το ποσοστό και το αρνητικό πρόσημο είναι η μόνη ευκαιρία να κάνουμε ψώνια μέσα στον Ιούλιο. Πριν σε πιάσει “πανικός” για το τι να αγοράσεις, τσέκαρε τα παρακάτω do’s and dont’s.


Δεν υπάρχει πιο ανώριμο πράγμα -εν μέσω κρίσης- από το να πας για άσκοπα ψώνια, κοινώς να γεμίσεις την ντουλάπα σου με ελαφρώς διαφορετικά ρούχα και αξεσουάρ από αυτά που ήδη έχεις (και συχνά δε φοράς).
Μπορείς λοιπόν να ακολουθήσεις μερικές απλές αλλά χρήσιμες συμβουλές για να βγεις κερδισμένη από τις καλοκαιρινές εκπτώσεις.
  • Do
- Κατάγραψε τις ανάγκες σου και κάνε μια μίνι έρευνα αγοράς πριν τις εκπτώσεις, έτσι όταν θα βρεθείς μπροστά από αυτό που θες, θα γνωρίζεις ποια ήταν η αρχική του τιμή και ποια η τελική του (άρα και το αν σε συμφέρει να το πάρεις τώρα ή να το αφήσεις για το επόμενο διάστημα).
- Σκέψου με βάση το “τι χρειάζεσαι”, και όχι το “τι θες”. Νόμος.

- Όρισε ένα συγκεκριμένο όριο και κινήσου σύμφωνα με τη λίστα που έχεις φτιάξει.

Τα Do's & Dont's των εκπτώσεων (3)

- Αν στο επιτρέπει το budget σου είναι ευκαιρία να προσθέσεις πολυπόθητα designer κομμάτια στη ντουλάπα σου που θα κάνουν τη διαφορά.

- Δώσε προσοχή στην τελική τιμή και όχι στο μεγάλο ποσοστό έκπτωσης που ίσως είναι και πλασματικό.
  • extra (do) tips
-Στην περίπτωση του ρολογιού ο χρόνος είναι χρήμα, με την κυριολεκτική έννοια. Γιατί να το πληρώσεις από Σεπτέμβρη σχεδόν τη διπλάσια τιμή από τη στιγμή που μπορείς να το πάρεις φθηνότερο;

-Επένδυσε σε κλασικά κομμάτια: Λείπει από την γκαρνταρόμπα σου μαύρο καλό φόρεμα, δερμάτινο (ναι, βρίσκεις εύκολα και το καλοκαίρι), ή κάποιο καλό, διαχρονικό κόσμημα; Αγόρασέ το στις εκπτώσεις.


Τα Do's & Dont's των εκπτώσεων (2)

-Προς το τέλος των εκπτώσεων πρόσθεσε στην ντουλάπα σου ένα ακόμη μαγιό. Θα το πάρεις κοψοχρονιά και το επόμενο καλοκαίρι δε θα χρειάζεται να ψάχνεις τι να φορέσεις στην πρώτη σου εξόρμηση στην παραλία.
  • Don’t
- Μην πας μόνος σου για ψώνια. Πάντα μια δεύτερη γνώμη είναι αρκετή για να σε αποτρέψει από το να πάρεις κάτι που πιθανότατα δε χρειάζεσαι.

Τα Do's & Dont's των εκπτώσεων (4)


- O,τι είναι στη μόδα και στις σελίδες των περιοδικών δεν είναι απαραίτητο να φιγουράρει και στην ντουλάπα σου. Το σημαντικότερο είναι κάθε κομμάτι να ταιριάζει στο σώμα σου και να μπορεί να ταιριάξει με το προσωπικό σου στυλ, όχι σε αυτό που χαζεύεις στα εξώφυλλα.

- Άσε την πιστωτική σου κάρτα στο σπίτι αν σκοπεύεις να ξεχρεώσεις το… άλλο καλοκαίρι. Ξοδεύουμε με βάση αυτά που έχουμε.

- Αν σκέφτεσαι δύο φορές για το αν θα πάρεις εκείνο το ακριβό ζευγάρι πέδιλα, άστο για τελευταία στιγμή. Αφενός θα έχεις κατασταλάξει, αφετέρου θα έχουν πέσει κι άλλο οι τιμές (γιατί ως γνωστόν οι εκπτώσεις μπορεί να ξεκινήσουν από το 30% και σταδιακά να αγγίξουν το 70-80%). Αν πρόκειται για κάτι που δε χρειάζεται ντε και καλά, αξίζει να το ρισκάρεις.

- Προϊόντα δεύτερης διαλογής, ελαττωματικά κλπ πρέπει να μείνουν εκτός της αυστηρής (ελπίζουμε) λίστας σου, κρίμα είναι να τα πετάξεις στο τέλος του καλοκαιριού.

Τα Do's & Dont's των εκπτώσεων (6)
  • extra (do not) tips
-Απόφυγε τα floral, πουά, με πιέτες, καρώ, φλούο έντονα χρώματα και όλα τα συναφή. Μπορεί κάποια από αυτά φέτος να είναι η τελευταία λέξη της μόδας, του χρόνου όμως θα είναι πασέ.

– Μην αρχίζεις να παίρνεις δώρα σε φίλους και γνωστούς που γιορτάζουν έναν αιώνα μετά, απλά επειδή βρήκες κάτι οικονομικό. Σε περίπτωση που πέσεις έξω στο νούμερο (ή στο γούστο τους) δε θα μπορούν να αλλαχθούν.

- Μην πέσεις με τα μούτρα στα καλλυντικά αν δε τα χρειάζεσαι: Αλλοιώνονται, ξεραίνονται και καταλήγουν στο καλάθι των αχρήστων προτού βγάλουν τα λεφτά τους. Οι εκπτώσεις στα προϊόντα ομορφιάς ποτέ δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο (συνήθως φτάνουν το 25%) οπότε προτίμησε να πάρεις κάτι όταν το έχεις πραγματικά ανάγκη, ακόμη και στην αρχική του τιμή.

Δείτε εκπληκτικές προσφορές και εκπτώσεις στα ηλεκτρονικά καταστήματα:
La Redoute, Spartoo, MyFashionFruit και MyShoe



Διαβάστε Περισσότερα: http://www.beautetinkyriaki.gr/2012/07/dos-donts-ekptwsewn/#ixzz20lXXMVYI


Διαβάστε Περισσότερα: http://www.beautetinkyriaki.gr/2012/07/dos-donts-ekptwsewn/#ixzz20lWuELhv
Πηγή: cosmo.gr

4 σχόλια:

  1. Πολύ χρήσιμες οι συμβουλές σου!! Καλημέρα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. καλημέραααααααααααα
    ευχαριστώ για τις υπέροχες συμβουλές!!!Αχ ,που είναι τα χρόνια που σκορπιζόμασταν στην αγορά(ψιλοκορόιδα)και δεν μας ένοιαζε τίποτα?
    Φιλάκια πολλάαααααα-))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ayta ta xroniaaaaa pou einai poso dikio exeis xrusoula!!!! pou agorazame me to tsoubali ta ajesouar kai ta rouxa!!!! na eisai kala! filia!!!!

      Διαγραφή