Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ!!!!



ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ!!!!

ΛΟΓΩ ΔΙΑΚΟΠΩΝ ΓΙΑ 2 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΕΒΑΣΩ ΝΕΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ!!!!

ΩΣΤΟΣΟ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΤΑ ΞΑΝΑΠΟΥΜΕ,
 ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΥΠΕΡΟΧΑ <<IN FASHION>> ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ, ΓΕΜΑΤΑ ΑΓΑΠΗ, ΧΡΩΜΑ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ!!!!



ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΣΑΣ!!!!!!!

ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!!!!!!

the secret of women!!!!to banner mas



                                                                                                  

Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011

ΞΕΡΕΤΕ ΠΩΣ ΠΡΟΕΚΥΨΑΝ ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΣΑΣ???????Μια σύντομη αναδρομή στα ΑΔΥΤΑ των ατελιέ!!!!!!

 ΞΕΡΕΤΕ ΠΩΣ ΠΡΟΕΚΥΨΑΝ ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΣΑΣ???????
Μια  σύντομη αναδρομή στα ΑΔΥΤΑ των ατελιέ!!!!!!



 


Ο χώρος της μόδας κρύβει πολλά μυστικά και μια μεγάλη ιστορία! Άλλοτε κατά λάθος ,άλλοτε ύστερα από προσπάθειες νέα σχέδια και νέοι συνδυασμοί έκαναν την εμφάνισή τους για να φτάσουμε στο 2011 και στα trends που ανακυκλώνονται συνεχώς !Ένα ταξίδι στο χωροχρόνο και στα άδυτα των ατελιέ έχει πολύ ενδιαφέρον και θα μας αποκαλύψει πολλά! Τα περισσότερα από τα αγαπημένα μας ρούχα δημιουργήθηκαν κάπως έτσι….. προσδεθείτε και απολαύστε το ταξίδι!

Είμαστε στο 1901!Ο Thomas Burberry κατασκευάζει την καπαρντίνα ως ένα ελαφρύ εναλλακτικό πανωφόρι για τους Άγγλους και Γάλλους στρατιώτες. Την συνέχεια και ιδιαίτερα τον β Παγκόσμιο Πόλεμο, το πανωφόρι αυτό είναι ιδιαίτερα διαδεδομένο σε ανώτερους αξιωματικούς! Τότε σίγουρα  δεν μπορούσε να φανταστεί ότι μετά από  110 χρόνια, η καπαρντίνα του θα αποτελεί σύμβολο στυλ και ποιότητας!

  


1908: Επτά χρόνια μετά τα all star converse κάνουν την εμφάνισή τους από τον Chuck Taylor (παπούτσια φτιαγμένα από πανί, πλαστικό και καμβά) !Γίνεται αμέσως αγαπητό και το 1910 η εταιρία παράγει 4000 ζευγάρια ημερισίως. Το 1917 τα converse all star γίνονται τα επίσημα αθλητικά ενδύματα στο αμερικάνικό μπάσκετ! Μετά από αυτό η πορεία είναι η αναμενόμενη, όλοι οι λάτρεις του αθλήματος ,οι νεότερες ηλικίες και οι σταρς τα υιοθετούν στο καθημερινό τους ντύσιμο! Αξίζει να σημειωθεί πως ενώ το συγκεκριμένο παπούτσι το είδαμε σε κάθε δεκαετία να πρωτοστατεί και να έχει τους δικούς του φανατικούς θαυμαστές !Το 1990, όταν αλλάζει το επίσημο ένδυμα το αμερικάνικο μπάσκετ, η φίρμα παρουσιάζει κατακόρυφη πτώση και η εταιρία  πτώχευει! Το 2003 η nike  αγοράζει το label για 350,000,000 $ και έκτοτε έχουμε πληθώρα σχεδίων και χρωμάτων στην αγορά!!!!



 Προχωράμε στην επόμενη δεκαετία -1920: και η Coco Chanel  δημιουργεί το απόλυτο γυναικείο ρούχο ( που όλες έχουμε στην ντουλάπα μας) το Little black dress,το μικρό μαύρο φόρεμα που μας βγάζει πάντα από την δύσκολή θέση και είναι η πρώτη μας επιλογή για κάθε έξοδο! Περίοδος αλλαγών για το γυναικείο φύλο το οποίο  αποκτά κοινωνική ζωή, αλλάζει την εμφάνισή του(κοντά μαλλιά, ανεβαίνει το μήκος της φούστας)!Η απόλυτη ιέρεια του στυλ Coco chanel   αφουγκράζεται το πνεύμα της εποχής και δημιουργεί  ένα διαχρονικό ρούχο που  απευθύνεται στις γυναίκες κάθε κοινωνικής τάξης, μπορεί να φορεθεί από περισσότερες ηλικίες και έχει  χρώμα γενικής προτίμησης! Δημιουργεί ένα ευρύτερο αγοραστικό κοινό! Στην συνέχεια, οι μεγάλες ντίβες με τις εμφανίσεις τους αποθέωσαν το μικρό μαύρο φόρεμα, και έγιναν παραδείγματα προς μίμηση!

              

 Οι γυναίκες όμως έχουν αρχίσει ήδη να φοράνε και παντελόνια, το 1935, το πρώτο γυναικείο τζιν παντελόνι είναι γεγονός! Η levis  λανσάρει το σχέδιο 701 (σε αντίθεση με το αντρικό 501),γίνεται ανάρπαστο! Οι γυναίκες μπορούν πια να έχουν και αυτές το δικό τους ανθεκτικό παντελόνι και να μην δανείζονται τα φαρδιά τζιν των αντρικών μελών της οικογένειας για τις βαριές δουλείες της βιομηχανικής παραγωγής ,του ράντζου (άγρια δύση) και του σπιτιού ή χωραφιού!

        

 Κάθε δεκαετία λοιπόν έχει και τις δικές της εκπλήξεις!!!! ¨Ένα είναι σίγουρο πώς ο δρόμος για την απελευθέρωση της γυναικείας σεξουαλικότητας και αυτονομίας έχει μπει στην τελική ευθεία! Το 1940,Η Ντόροθι Λαμούρ πρωταγωνιστεί στο <<ο δρόμος για την Σιγκαπούρη >> φορώντας ένα παρεό !η προκλητική εμφάνιση της, δημιούργησε ολόκληρο trend που επικρατεί μέχρι και σήμερα!

         

1947:χρονιά σταθμός για το γυναικείο ντύσιμο! Ο  Dior  δημιουργεί το <<NEW LOOK>>  που θα κυριαρχήσει την επόμενη δεκαετία, οι γυναίκες απελευθερώνονται από τα ογκώδη  ρούχα, και αποκτούν κομψότητα και στυλ στην καθημερινότητα τους !Η φούστα φτάνει μέχρι την γάμπα και η μέση με τους ώμους είναι έντονα τονισμένοι .Το ντεκολντέ εμφανίζεται και γίνεται  σύμβολο του απόλυτου αισθησιασμού ,ενώ το καπέλο και τα γάντια μέχρι τον αγκώνα είναι  απαραίτητα αξεσουάρ για μία ολοκληρωμένη εμφάνιση !δημιουργείται και η έννοια του ασορτί ως ένδειξη κομψότητας!


   


 gia perissotera..... http://www.filodimos.gr/