Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

3 σύνολα που αξίζει να τολμήσεις φέτος


3 σύνολα που αξίζει να τολμήσεις φέτος

 Γράφει η Έλενα Πάκου (www.lfof.gr)

http://www.missbloom.gr/fashion/fashion-trends/5069/articles/3-synola-poy-aksizei-na-tolmiseis-fetos/article.aspx


Ασύμμετρες φούστες, τζιν με prints και pastel φορέματα. Το how-to των πιο hot φετινών τάσεων
Πολλές φορές λέμε ότι η άνοιξη είναι η ιδανική εποχή για να απογειώσεις το προσωπικό σου στυλ αφού μπορείς να ντυθείς χωρίς να χρειάζεται να κουκουλώνεσαι με βαριά παλτό ή να φοράς όσο το δυνατόν λιγότερα ρούχα στην προσπάθειά σου να νικήσεις τη ζέστη. Κακά τα ψέματα όμως. Δεν έχουν όλες οι τάσεις την ίδια στυλιστική δύναμη πόσο μάλλον όταν τις έχουμε δει δεκάδες φορές (βλ. χαριτωμένα floral φορέματα, light-wash τζιν κλπ).

Για να ανανεώσεις πραγματικά το στυλ και τη διάθεσή σου πρέπει να στραφείς σε φρέσκες ιδέες ή σε νέες, πιο πρωτότυπες μεταφράσεις των all time classic τάσεων. Παρακάτω λοιπόν θα δεις 3 must τάσεις που συνέλαβε φέτος το ραντάρ της μόδας (και εγκρίνει η Μiss Bloom):

Printed jeans:





Tζιν Current/Elliott 213.45€ net-a-porter, t-shirt Blanco 9.99, τσάντα Uterque 149€, κολιέ Accessorize (The Mall Athens τηλ 210 3533895), παπούτσια Zara 45.95€

To τζιν φέτος στολίζεται με prints που το κάνουν ακόμα πιο σέξι κι ενδιαφέρον. Ανάλογα με την περίπτωση (και το μοτίβο) τα νέα jeans αποκτούν έθνικ (Navajo + Aztec prints) ή rock διάθεση (animal print + tie-die) και αρκούν για να δώσουν το στίγμα του συνόλου. Όσον αφορά στο συνδυασμό το basic λευκό σου t-shirt και ένα ζευγάρι πέδιλα με χοντρό τακούνι είναι αρκετά. Για να ολοκληρώσεις το εφέ διάλεξε ένα statement κολιέ και μια τσάντα που φοριέται (και) χιαστί.

Ασύμμετρη Φούστα:


Φούστα Topshop 28£, πουκάμισο H&M 19.95€, ζώνη asos 10.66€, τσάντα Zara 39.95€, βραχιόλι Uterque 79.95€

Αναμφισβήτητα η εκδοχή της φούστας που έχει επισκιάσει όλες τις υπόλοιπες φέτος είναι η ασύμμετρη. H fishtail skirt (όπως είναι ο international όρος) φοριέται όλες τις ώρες της μέρας και είναι αρκετά ευέλικτη όσον αφορά στο συνδυασμό της. Εμείς προτείνουμε να δοκιμάσεις τη feminine εκδοχή της σε έντονη απόχρωση και να τη συνδυάσεις κάνοντας διακριτικές αναφορές στη «western» χρωματική παλέτα (denim, καφέ). Αν θέλεις να κάνεις το αποτέλεσμα πιο girly μπορείς να προσθέσεις και μια ζώνη σε μεταλλική απόχρωση.

Pastel Φόρεμα:



Φόρεμα Topshop 38£ , κολιέ H&M 12.95€, φάκελος Zara 39.95€, παπούτσια Fullah Sugah 44.90€
Έχουμε ξαναπεί ότι τα pastels είναι φέτος must. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να τα φορέσεις. Η Miss Bloom σου προτείνει να συνδυάσεις pastels με φλούο λεπτομέρειες και ενδιαφέροντα μοτίβα όπως για παράδειγμα το snakeskin. Εναλλακτικά, μπορείς να συνδυάσεις τα παστέλ σου με τις διάφορες εκδοχές του ασημένιου. Το αποτέλεσμα θα σε αφήσει απόλυτα ικανοποιημένη!


http://www.missbloom.gr/fashion/fashion-trends/5069/articles/3-synola-poy-aksizei-na-tolmiseis-fetos/article.aspx