Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012

ΠΩΣ ΝΑ ΦΟΡΑΜΕ ΤΑ ΦΑΡΔΙΑ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑ?

ΠΩΣ ΝΑ ΦΟΡΑΜΕ ΤΑ ΦΑΡΔΙΑ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑ?

Με τον χαρακτηρισμό <<φαρδιά παντελόνια>> αναφερόμαστε  σε μια ευρύτερη κατηγορία  παντελονιών που  περιλαμβάνει σχέδια σε  χαλαρές γραμμές, άνετα και καθόλου εφαρμοστά, όπως τα  harem pants ή βράκες (όπως συνηθίζουμε να τα αποκαλούμε), οι παντελόνες,  οι  jupe culottes, τα  cargo  pants   και οι  καμπάνες.  Στην θέα ενός τέτοιου  item   όλες οι γυναίκες συνήθως αναρωτιόμαστε κατά πόσο ταιριάζουν στο σωματότυπο μας ? και τι χρειάζεται να προσέχουμε όταν τα φοράμε?


 Το πιο διαδεδομένο σχέδιο είναι η φαρδιά παντελόνα, την προτιμάμε περισσότερο  το καλοκαίρι, καθώς  είναι υφασμάτινη και αέρινη! Κάθε χρόνο τα brands  την ανανεώνουν  ανάλογα με τις τάσεις της σεζόν. Φέτος  θα δούμε αρκετές εμπριμέ  και χρωματιστές  προτάσεις .Θεωρείται από τα σχέδια που κολακεύει σχεδόν κάθε σώμα ,αφού είναι χυτό και δεν κολλάει πουθενά. Ωστόσο οπτικά  μας κόβει  πόντους, για αυτό  συνδυάζεται ιδανικά με πλατφόρμες (που μας τους  << επιστρέφουν>> ).
 Αν όμως είστε από τις τυχερές   με ψιλόλιγνη σιλουέτα , μπορείτε να την φορέσετε  με  αρχαιοελληνικά σανδάλια  (πρόταση που  έχουμε δει και στις πασαρέλες)..Αν  πάλι φοβάστε  πώς θα την πατήσετε  προτιμείστε παντελόνες με  σούρες, που μαζεύουν στο κάτω μέρος . Το μαύρο χρώμα είναι πάντα είναι η πιο  safe  επιλογή (και έπεται το γκρι),ωστόσο αν μπείτε στον πειρασμό των εμπριμέ, τότε διαλέξτε τυπώματα μεγάλα που μπορούν να διακριθούν εύκολα, ώστε  το μάτι να πέφτει σε αυτά! Τα ασπρόμαυρα μοτίβα είναι τα πιο  chic!Τα συνδυάζουμε με εφαρμοστά μονόχρωμα τοπ για να  επιφέρουμε  ισορροπία  στο σύνολο.


Αν δεν φοβάστε το χρώμα ,τότε σίγουρα με την χρωματιστή  φαρδιά παντελόνα σας θα είστε το  fashion icon  του καλοκαιριού! Όσο πιο ψηλόμεση τόσο καλύτερα , με λευκά φανελάκια αθλητικά και χρωματιστά τοπ σε παρόμοιες αποχρώσεις θα είστε κομψή και χαλαρή! Κολακεύουν  ιδιαίτερα  τις ψηλές σιλουέτες με έξτρα πόντους  και κιλάκια στην περιφέρεια καθώς τα κρύβουν επιμελώς.


Τις καμπάνες όλοι τις ξέρουμε , οι πιο μεγάλοι τις έχουν φορέσει την δεκαετία του 70, ή πιο μικροί τις έχετε δει  μέσα από ταινίες και παλιές φωτογραφίες. Ωστόσο φίρμες  που προωθούν ένα  πιο μποέμ στυλ όπως η  attrativo  προτείνουν κάθε χρόνο παντελόνια –καμπάνα. Ιδανικές για τις αθλητικές και  αγορίστικες σιλουέτες, καθώς δημιουργούν την ψευδαίσθηση των έξτρα καμπύλων και προσδίδουν χάρη . Και αυτές επίσης, απαιτούν ψηλά παπούτσια  και εφαρμοστά τοπ. προσοχή!!! Αποφύγετε να πέσετε στην παγίδα και  να την φορέσετε με φαρδιές πουκαμίσες, πλήθος χαϊμαλιών  και μακριές κορδέλες γύρω από το μέτωπο –γιατί θα μοιάζετε σαν να είστε  βγαλμένες από άλλη εποχή.
                   


Τι γνώμη έχετε για την φούστα- παντελόνι ή αλλιώς   Jupe-culotte που  επιστρέφει δυναμικά?  Με μήκος ως το γόνατο μοιάζει  περισσότερο με κλος  φούστα. Αν και ταιριάζει  σε όλους τους σωματότυπους,  όσο πιο κοντή  είστε τόσο να επιλέγετε πιο κοντά μήκη.Με πουκάμισο από μέσα και με χρυσά πέδιλα αποτελεί πρόταση του οίκου ο Yves Saint Lauren  τόσο για το γραφείο ,όσο και για  πιο επίσημες εμφανίσεις.




Συνεχίζουμε με τα φαρδιά παντελόνια με τις πιέτες-οι γνωστές μας βράκες. Φτάνουν συνήθως λίγο πιο πάνω από τον αστράγαλο και έχουν χαμηλό  καβάλο. Είναι από  τα πιο αγαπητά σχέδια σε όλες τις ηλικίες, και μπορούμε να το βρούμε σε διάφορες υφές ( ακόμα και σε μορφή  αθλητικής φόρμας). Είναι μια σωστή επιλογή για μεγαλόσωμες γυναίκες , που θέλουν να << εξαφανίσουν >> λίγους πόντους.  Μπορείτε να το συνδυάσετε με τα πάντα, από τζίν τζάκετ μέχρι διαφανή τοπ και δαντέλες .Φίρμες  που προωθούν το casual look  έχουν πάντα νέα σχέδια να σας προτείνουν.

Για το τέλος έχουμε το  cargo pants   είναι το πιο στενό της κατηγορίας και χωρίζετε οπτικά σε 2 τμήματα , στο πρώτο που φτάνει ως το γόνατο και είναι φαρδύ  και  σ το δεύτερο (από το γόνατο και κάτω) που  είναι  εφαρμοστό! Αν έχετε έντονη περιφέρεια  επιλέξτε το κάπως πιο φαρδύ πάνω χωρίς βέβαια πλαϊνές τσέπες . Συχνά θα το βρείτε με σούρα από λάστιχο και φερμουάρ για να είναι πιο σταθερό και να μην σακουλιάζει! Καλό είναι όταν το φοράτε τα αξεσουάρ να σταματούν  στο ύψος της μέσης και να  απέχουν από αυτό , όπως και οι τσάντες που κρεμάμε στον ώμο.


Δεν ξεχνάμε να εφαρμόζουμε τον κανόνα της ισορροπίας, δηλ δεν φοράμε άλλα φαρδιά item  παράλληλα  και αποφεύγουμε τα υπερβολικά αξεσουάρ πχ υπερμεγέθη τσάντες . Με τακούνια ή πλατφόρμες, και ένα  απλό τοπ που μας κολακεύει και μας αντιπροσωπεύει, είμαστε έτοιμες… τόσο απλά, εύκολα και γρήγορα.


more: http://www.filodimos.gr/

24 σχόλια:

  1. Έχεις πολύ ωραίο blog και σε έβαλα στα αγαπημένα φιλικά ιστολόγια.
    Συνέχισε έτσι.Πολύ καλή δουλειά.
    http://macadamia-natural-oil.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. se eyxaristw polu!!!! kai to diko sou blog einai polu enhmerwtiko!!!!! basika entypwsiastika apo tous tropous kai tis xrhseis pou proteineis!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γεια σας!! Εχω ενα τζιν παντελονι το οποιο σχεδον σε ολο το ποδι ειναι καπως στενο και στους γοφους ειναι λιγο πιο φαρδυ. Επισης στο τρλειωμα του (δηλαδη στον αστραγαλο) εχει λαστιχο!! Αμφιβαλω λιγο αν μπορω να το συνδυασω με χαμηλα all star λόγω του λαστιχου,γι αυτο και θα ηθελα να μου πειτε την γνωμη σας!. Ανυπομονω για την απαντηση σας!! :-) :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή