Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ 1Ο ΡΑΝΤΕΒΟΥ: ΤΙ ΦΟΡΑΜΕ!!!

                                          www.filodimos.gr


ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ 1Ο ΡΑΝΤΕΒΟΥ: ΤΙ ΦΟΡΑΜΕ!!!

Οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν, η διάθεση γίνεται καλύτερη  και η καρδιά  γίνεται πιο παιχνιδιάρα.... Και... Επιτέλους κορίτσια , βρέθηκε ο άντρας των ονείρων σας... και σας ζήτησε να βγείτε!!! Πρώτο ραντεβού , τι φοράμε τώρα? Πάντα η πρώτη εντύπωση μετρά. Τι θα επιλέξετε? Θέλετε κάτι που να σας αδυνατίζει, κολακεύει, ψηλώνει, σας δείχνει σέξι αλλά κα άνετη! κορίτσια χαλαρώστεεεεεε!!! Είτε πρόκειται για μία απλή έξοδο, είτε μία πιο  glamorous  εμφάνιση... εμείς έχουμε τις κατάλληλες προτάσεις..

  •  Πρώτος κι βασικότερος κανόνας : αποφεύγουμε ο,τιδήποτε υπερβολικό ( έντονα κοσμήματα  ή προκλητικά τοπ)  που μπορούν να εκπέμψουν λάθος μήνυμα..
  • Στις  πρώτες θέσεις έρχεται όπως πάντα το  little black dress, το φόρεμα μπαλαντέρ
  • ! Προτιμείστε ρούχα και αξεσουάρ που νιώθετε άνετα και δεν τα φοράτε πρώτη φορά! Ένα φόρεμα που νιώθετε πως <κολλάει > πάνω σας ή ένα ζευγάρι γόβες που σας χτυπούν όσο είναι  ό,τι το χειρότερο μπορεί να σας συμβεί!
  •  Το μαύρο χρώμα είναι η ασφαλέστερη επιλογή, θεωρείται μυστηριώδες, σαγηνευτικό και προτρέπει τον συνοδό σας για εξερευνήσεις.
  •  Τα έντονα χρώματα, τυπώματα και άλλους πειραματισμούς αφήστε τα για το επόμενο ραντεβού.
  • Τα διακριτικά κοσμήματα  είναι ιδιαίτερα αγαπητά στους άνδρες.!όσο και να μην το δείχνουν στις πρώτες συναντήσεις οι άντρες παρατηρούν πολύ τις λεπτομέρειες...
  •  Αυτήν την περίοδο είναι  trend  τα πολλά δερμάτινα βραχιόλια με μοτιφ, αν  φοράτε αρκετά καλό είναι να αποφύγετε ο,τιδήποτε άλλο, γιατί από μόνα τους είναι ήδη πολλά !(πάνω από 5 στα μάτια ενός άντρα φαίνεται υπερβολή).
  •  Όσες αγαπάτε τα δαχτυλίδια  είναι  must  το προσεγμένο μανικιούρ , αλλιώς ξεχάστε το!
    Τι κάνουμε με το μακιγιάζ και τα μαλλιά?
  •  Απλά πράγματα, το  φυσικό λουκ είναι το καλύτερο (και όταν λέμε φυσικό δεν σημαίνει ότι είμαστε άβαφτες απλά έχουμε χρησιμοποιήσει  nude  αποχρώσεις και προϊόντα ελαφριάς υφής)
  • Το  smoky eyes   make up   αφήστε το για μια πιο βραδινή έξοδο!
  •  Αποφύγετε το ξασμένο μαλλί (κορίτσια ωραίος είναι ο όγκος , άλλα όχι το κεφάλι μας να μοιάζει διπλάσιο) μια αλογοουρά, ένα απλό κότσος ή ένα απλό ίσιωμα με λίγο όγκο στις άκρες είναι υπεραρκετό
  • όλων μας πάει στις άκρως θηλυκές γόβες ! ΝΑΙ στη επιλογή αυτή υπό προϋποθέσεις: το τακούνι να μην ξεπερνά τους 10 πόντους, και να είστε σίγουρές ότι μπορείτε να ισορροπήσετε ! Οπτικά το πόδι μακραίνει  ενώ δημιουργεί την εντύπωση της ψηλής και λεπτής γάμπας. Μια έξυπνη λύση είναι το τετράγωνο τακούνι, είναι πιο σταθερό και προσδίδει τους πόντους που θέλετε! Μην μπείτε στον πειρασμό της πλατφόρμας δεν είναι ιδιαίτερα αγαπητές από το αρσενικό φύλο!
 

Πριν από όλα όμως, θα πρέπει να είστε ενημερωμένη για τον χώρο που θα γίνει το ραντεβού , το ύφος του μαγαζιού και το στυλ του συνοδού σας. Και το πιο αψεγάδιαστο ντύσιμο σε λάθος μέρος αποτελεί την μεγαλύτερη αποτυχία.
Ακολουθείστε τα παραπάνω, δείξτε τον πραγματικό σας εαυτό και είμαι σίγουρη ότι θα υπάρξει και δεύτερο γιατί όχι και τρίτο και τέταρτο... ραντεβού!!!

Τρίτη 1 Μαΐου 2012

Πως να προσθέσεις τα σωστά vintage κομμάτια στη ντουλάπα σου by miss bloom

Πως να προσθέσεις τα σωστά vintage κομμάτια στη ντουλάπα σου

Δημοσιεύτηκε Τετ 25/04/2012.
  


Η Άντρια Αλετράρη, blogger στο AndriasDose, στυλίστρια και ιδιοκτήτρια του διαδυκτιακού vintage καταστήματος RetroDose – plus όπως δηλώνει - vintage junkie - εξηγεί πώς μπορείς να ενσωματώσεις τη vintage κουλτούρα στη ντουλάπα σου, να αποκτήσεις one-of-a-kind κομμάτια – (χωρίς να αδειάσεις το πορτοφόλι σου) δίχως να χάσεις την επαφή με τα hot trends της εποχής.


H μόδα έρχεται και επανέρχεται και οι παλαιότερες δεκαετίες είναι ο πρώτος σταθμός έμπνευσης των αγαπημένων μας haute-couture σχεδιαστών. Key κομμάτια από τα 1940ς μέχρι και τα 1980ς είναι starting point στα πατρόν και τα mood boards των σύγχρονων fashion houses και brands. Παρακάτω θα βρείς κάποια  vintage κομμάτια που ως genuine fashionista πρέπει να έχεις στην ντουλάπα σου:


Όλα τα κομμάτια είναι απο το Retrodose.co.uk

To Levi's σορτσάκι:
To κλασικό και διαχρονικό Levi's σορτσάκι είναι κάτι που μπορείς να το φορέσεις όλες τις ώρες. Συνδυασμένο με army boots, oxfords ή και μπαλαρίνες για τις «πιο γλυκιές», το πρωί, ή φορεμένο με sky-high τακούνια και πλατφόρμες το βράδυ. Τόσο πολύ έχει αγαπηθεί που κυκλοφορεί customized με όλων των ειδών τα υλικά – καρφιά, τρουκ, παγιέτες και άλλα πολλά. Επίσης ψάξε να βρεις κάτι σε dye – η τελευταία μου εμμονή, και όχι μόνο σε blue jeans αλλά και στις χρωματιστές εκδοχές τους.

Η clutch bag:
H ρετρό τσάντα είναι ένα must αξεσουάρ. Σε όλα τα χρώματα, υλικά και σχέδια, οι vintage φάκελοι ή τα μικρά τσαντάκια είναι αυτό που χρειάζεται το outfit σου για να κάνει τη διαφορά και να πάρει τους έξτρα πόντους για ένα ξεχωριστό τελικό αποτέλεσμα.

Ώμοι:

Στα designs, των προηγούμενων δεκαετιών οι σούπερ ώμοι με τις βάτες ήταν must. Ένα φόρεμα λοιπόν με τονισμένους ώμους θα σε κάνει να δείχνεις glamorous - σαν να βγήκες από ταινία του σινεμά. Για τις μη τολμηρές, που ένα τέτοιο φόρεμα μπορεί να φαίνεται too much, προτείνω την επένδυση σε μια παρόμοια μπλούζα κάνει επιτυχημένα upgrade σε ένα απλό jean ή παντελόνι.

Prints, prints, prints:

Ξέρουμε πώς το πιο hot-trend των φετινών κολεξιόν ήταν τα prints σε όλες τους τις εκδοχές; Φλοράλ, σε παστέλ χρώματα ή και ψυχεδελικά μοτίβα. Από την Mary Katrantzou μέχρι τον Christopher Kane και τους Proenza Schouler,  πολλοί σχεδιαστές έφτιαξαν prints που κυριάρχησαν στις πασαρέλες. Τα prints ήταν ‘all over the place’ στα 1960ς και 1970ς και με λιγάκι ψάξιμο μπορείς να βρείς θησαυρούς. Γιατί να μην επενδύσεις λοιπόν σε κάτι που θα είναι μοναδικό, δεν θα το φοράει καμία άλλη και θα είναι και οικονομικότερο;

Blazer:
Ένα blazer με σωστό cut είναι διαχρονικό και ποτέ out of fashion. Γυναικείο για πιο κομψό look ή αντρικό και oversized, το blazer jacket χαρίζει θηλυκότητα, φορεμένο είτε με σταράκια και skinny jeans, ή πάνω από ένα bodycon φόρεμα. Διάλεξε ένα σε έντονο χρώμα ή με prints και θα κουραστείς να απαντάς στην ερώτηση "από πού το πήρες;".


Κι ένας τελευταίος SOS κανόνας!
Be original! Καιρός να πειραματιστούμε λιγάκι με τη μόδα και να ξεφύγουμε από τη στολή. Η μόδα έχει πλάκα, και είναι – απλά – μια περιπέτεια για αυτό ας αφήσουμε την όποια συντηρητικότητα και το copy-paste μόνο και μόνο γιατί φοβόμαστε για το αποτέλεσμα. Είτε ροκ, ladylike, cute, avant-garde είτε sport είναι το στυλ σου, παίξε και βάλε touches από την προσωπικότητά σου στο ντύσιμό σου, πειραματίσου. Κάνε mix n’ match και στο τέλος θα δείς πώς θα αρχίσεις να το διασκεδάζεις στο έπακρο.

http://www.missbloom.gr/fashion/dress-code/4561/articles/pos-na-prostheseis-ta-sosta-vintage-komma/article.aspx