Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012

Οι εντολές της Coco Chanel!

Οι εντολές της Coco

Chanel!                     

Γιατί όμως αγαπάμε τόσο την Coco

?

  for more: www.filodimos.gr

Με το άκουσμα και μόνο της λέξης <<chanel>>, στο μυαλό όλων έρχονται δημιουργίες με φινέτσα, στυλ και απόλυτη θηλυκότητα.Η προφορά και μόνο του ονόματος <<Coco>> αρκεί για να σκεφτούμε την μία και μοναδική ιέρεια της μόδας, Coco Chanel,.Μία από τις μεγαλύτερες σχεδιάστριες όλων των εποχών που άλλαξε τόσο τον χώρο της μόδας , όσο και την θέση της γυναίκας στην κοινωνία ευρύτερα!Γυναίκα -μύθος, σύμβολο του chic και της κομψότητας! Αποτελεί αγαπημένη σχεδιάστρια και πηγή έμνευσης για τους νεότερους μόδιστρους! Υμνησε την απλότητα περισσότερο από τον καθένα και η φιλοσοφία του <<less is more>> την έχει καταστήσει διαχρονική αξία και πάντα επίκαιρη!



Γιατί όμως αγαπάμε τόσο την
Coco ?
Είναι γεγονός πως όλα αυτά που σήμερα θεωρούμε αυτονόητα στο γυναικείο ντύσιμο δεν θα υπήρχαν αν δεν υπήρχε η Chanel!!!
  



  • σχεδίασε το λατρεμένο μας
Little Black Dress  - η δημιουργία ενός <<φορέματος-χαμαιλέοντα>> που μπορεί να φορεθεί από το πρωι μέχρι το βραδυ
-είναι κατάλληλο για όλες τις περιστάσεις
-όλες τις γυναίκες ανεξαρτήτως ηλικίας, επιπέδου ή επαγγέλματος,
αποτελεί επανάσταση για τις αρχες της τριτης δεκαετίας του 19ου αι. 
Σήμερα, που οι υποχρεώσεις για το γυναικείο φύλο είναι ατελείωτες και ένα τέτοιο ρόυχο αποτελεί επιτακτική ανάγκη αν θέλουμε να είμαστε πάντα κομψες! Σωστά ντυμένες όλη μέρα, με την αλλαγή αξεσουάρ και παπουτσιών, αλλά με το ίδιο ρούχο, μπορούμε να πάμε τόσο στην αγορά για ψώνια όσο σε μια πιο επίσημα περίσταση.


  • Επιτέλους οι γυναίκες φορούν παντελόνια:
-φανταστείτε το θάρρος και την τόλμη της,εκείνη την εποχή να λανσάρει τα πρώτα παντελόνια για τις γυναίκες. Δέχτηκε άσχημη κριτική και πολεμήθηκε για την δημιουργία της αυτή. Σε μία καθρά ανδροκρατούμενη εποχή, το το παντελόνι αποτελούσε αντρικό και μόνο δικαίωμα ! Ωστόσο η υιοθέτηση των παντελονιών από μεγάλες στάρ του
Hollywood όπως η Μάρλεν Ντιτριχ, (που τα φαρδιά μαύρα παντελόνια που φορούσε σε όλες τις επίσημες εμφανίσεις της ήταν μόνο chanel ) έκανε τις γυναίκες να τις μιμηθούν και να εντάξουν τα παντελόνια στην γκαρνταρόμπα τους! -Η άνεση που τους προσέφεραν και η ευκολία στις κινήσεις ήταν αρκετά για να μπει το παντελόνι στην καθημερινότητα της γυναίκας και να μην ξαναβγει ποτε!

      
  • Από τις κλασικές δίχρωμες μπαλαρίνες της
chanel μέχρι και τις ασπρόμαυρες γόβες.- το μοτίβο αυτό αποτελεί έμπνευση δική της!
-Τα πόδια φαίνονται μακρύτερα και πιο σέξυ.
-Η διχρωμία αυτή αποτελεί μια μικρή λεπτομέρεια, που όμως μπορεί να απογειώσει μια κατα τα άλλα αδιάφορη εμφάνιση!

 

  • ερχόμαστε στις κλασικές τσάντες
chanel με το λουρί -αλυσίδα και την καπιτονέ υφή! -(Π¨οθος κάθε γυναίκας!)
-Αποτελεί την πιο
safe επιλογή για κάθε chic εμφάνιση, ωστόσο εκείνα τα χρόνια η τσάντα αυτή αποτελούσε αλλη μία καινοτομία ,καθώς άφηνε τα χέρια ελεύθερα προσφέροντας ευκολία στις κινήσεις. Σήμερα η ευκολία αυτή είναι αυτονόητη, τότε όμως οι γυναίκες κρατούσαν την τσάντα-φάκελο,την βεντάλια και ό,τι άλλο έπρεπε ανάλογα με την περίσταση,πόσα χέρια λοιπόν έπρεπε να έχουν???    
  •  η ώρα του αρώματος:
-αρώματα αισθησιακά και ξεχωριστά, με βαριά μυρωδιά που αποτυπώνονται στην μνήμη!
-άλλωστε μην ξεχνάμε και την δήλωση της μεριλιν μονρόε οτί (κοιμόταν μόνο με μερικές σταγόνες από το αρώμα της <<
chanel No5>>) ! -Λόγω την αγάπη της
Coco προσ ο,τιδήποτε απλό, το μπουκάλι του πρώτου αρώματος της ήταν λιτό, απέριττο και τετράγωνο, αλλά μέσα σε αυτό συγκεντρώνοταν όλη η φιλοσοφία της: το άρωμα είναι εξίσου σημαντικό με τα ρούχα σε μία εμφάνιση! -Το πρώτο πράγμα που χαρακτηρίζει μια γυναίκα και κάνει αισθητή την παρουσία της, πριν ακόμα μπει στον χώρο είναι το αρωμά της και να είναι αυτό που μένει όταν αυτή έχει αποχωρήσει! -Συμβουλεύει για την σωστή τοποθετήση του: <<
Βάλτε άρωμα σε κάθε σημείο του σώματός σας που θέλετε να το φιλήσουν»              

                                «Η μόδα περνάει, μόνο το στιλ μένει»
.
την έχουμε ακούσει αμέτρητες φορές ωστόσο δεν χάνει ποτέ την ουσία και το νοημά της! φράση που πρέπει να γίνει μότο κάθε γυναίκασ, που δεν αφήνει τον εαυτό της να παρασύρετε από κάθετι υπερβολικό και παροδικό, αλλά προτιμά κλασικά
items που μπορεί να υποστηρίξει και εκφράζουν το προσωπικό της στυλ!
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ
COCO ΓΙΑ ΟΛΑ!!!!!



                                                   



                                                      





www.filodimos.gr

Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

Πώς θα φορέσεις το σορτσάκι της σεζόν!!!!!!

Πώς θα φορέσεις το σορτσάκι της σεζόν!!!

http://www.womenonly.gr/article.asp?catid=26924&subid=2&pubid=2883761
Οι επώνυμες σταρ λατρεύουν τα σορτσάκια!

Αθάνατα και διαχρονικά, τα σορτς εμφανίζονται κάθε σεζόν σε νέα χρώματα, μήκη και υφάσματα, αλλά παραμένουν πρωταγωνιστές της γκαρνταρόμπας του καλοκαιριού. Κάποιες τα φοράνε με μανία, ενώ άλλες τα φοβούνται -είτε λόγω ηλικίας είτε λόγω... έλλειψης καλλίγραμμων ποδιών!

Αθάνατα και διαχρονικά, τα σορτς εμφανίζονται κάθε σεζόν σε νέα χρώματα, μήκη και υφάσματα, αλλά παραμένουν πρωταγωνιστές της γκαρνταρόμπας του καλοκαιριού. Κάποιες τα φοράνε με μανία, ενώ άλλες τα φοβούνται -είτε λόγω ηλικίας είτε λόγω... έλλειψης καλλίγραμμων ποδιών! Μάθε όμως ότι φέτος είναι το απόλυτο καλοκαιρινό τρεντ και δεν απαιτούν απαραίτητα αναλογίες μοντέλου. Το μόνο που χρειάζονται είναι να ακολουθήσεις τα ΝΑΙ και τα ΟΧΙ αυτού του οδηγού για σορτς.

ΝΑΙ:
Στην ποικιλία: αν μη τι άλλο, η μόδα μας προσφέρει άπειρες επιλογές ανάλογα με το σώμα, τις προτιμήσεις και τη διάθεσή μας. Από τα μονόχρωμα μεσαίου μήκους σορτς, μέχρι τα navy, καρό, πολύχρωμα, φαρδιά, πιο στενά, ψηλοκάβαλα, χαμηλοκάβαλα κλπ. Με λίγο ψάξιμο, θα βρεις το κατάλληλο για σένα.

Στην προετοιμασία τέλειου ποδιού: προμηθεύσου ένα καλό απολεπιστικό, κάνε μία σούπερ αποτρίχωση και βάλε γαλάκτωμα που χαρίζει γρήγορο και φυσικό μαύρισμα. Αν είσαι αθλητικό κορίτσι και περνάς ώρες στο γυμναστήριο, ακόμα καλύτερα! Εάν έχεις μελανιές ή σημάδια, φρόντισε να τα καλύψεις με λίγο μεικαπ ή κονσίλερ. Δεν είσαι πλέον στο δημοτικό!

Στα σακάκια και στις λεπτές ζακέτες. Δίνουν στο σορτς μία πινελιά πιο σοφιστικέ κι εσύ γίνεσαι η νέα Κέιτι Πέρι! Η λεπτή πλεκτή ζακέτα μετατρέπει το λουκ σε ρομαντικό καλοκαιρινό στυλ ενώ το σακάκι σου προσφέρει έξτρα γκλάμουρ.

Στα τζιν σορτς. Δεν θα σε απογοητεύσουν ποτέ και αποτελούν σταθερή αξία. Είτε κλασικό μπλε, είτε λευκό είτε μαύρο, συνδυάζεται με όλα και σε κάνει να νιώθεις άνετα (αρκεί να μην είναι πολύ στενό).

Στους ιδανικούς συνδυασμούς. Όταν σκέφτεσαι σορτς, θα έπρεπε να σκέφτεσαι απλό λευκό T-shirt με σανδαλάκια και ανέμελο μαλλί για σούπερ καλοκαιρινή εμφάνιση. Βάζουμε στοίχημα ότι θα γίνει το αγαπημένο σου καλοκαιρινό outfit!

Ο κανόνας ισχύει: όταν δείχνεις πόδι, δεν χρειάζεται να δείχνεις και μπούστο μαζί. Οπότε:
Το πρωί: βάζεις ένα πιο φαρδύ (μπεζ καμηλό) παντελόνι με πουκάμισο και πέδιλα μονομάχου για σαφάρι λουκ. Αν διαθέτει γυμνασμένους κοιλιακούς, δέσε το πουκάμισο στη μέση.
Το μεσημέρι: με τζιν σορτσάκι τύπου boyfriend ή λουλουδάτο ψηλόμεσο, τσάντα ταχυδρόμου, τ-shirt μονόχρωμο σε έντονες αποχρώσεις και πλατφόρμες.
Το βράδυ: με μονόχρωμο σορτς (όχι στραφταλιζέ λες και θα βγεις να τραγουδίσεις σε πίστα) και μπλουζάκι με ανοιχτή πλάτη, φανελάκι με στρας, αέρινο floral see- through ή με κύματα και ψηλή πλατφόρμα ή jelly πέδιλο με στρας λεπτομέρειες.

Αν έχεις μερικά παραπανίσια κιλά:
Απόφυγε τα κολλητά στο δέρμα σορτς
Προτίμησε εκείνα που είναι πιο φαρδιά προς τα κάτω, με τσεπούλες πίσω (για να μικραίνει ο ποπός) και που έχουν ρεβέρ στο τελείωμα.
Το ιδανικό μήκος είναι σχεδόν μια πλάγιαπαλάμη πάνω από το γόνατο που θα καμουφλάρει ιδανικά την κυτταρίτιδα.
Μην συνδιάζεις το σορτς με body κορμάκι γιατί η κοιλίτσα θα φορτωθεί.
Συνδύασε το το σορτς με μια πιο φαρδιά μπλούζα.
Το ίδιο χρώμα σορτς (μαύρο για παράδειγμα) με το ίδιο χρώμα μπλούζας, θα κάνει τα ποδαράκια σου να δείχνουν πιο μακριά και τη σιλουέτα περισσότερο καλλίγραμη. Για να μην είναι μονότονο το λουκ, διάνθισέ το με φανταχτερά αξεσουάρ.

ΟΧΙ:

Στο `δεύτερο' λουκ. Είπαμε να είσαι σέξι, όχι να γίνεις το τραγούδι της Βίσση (ναι ναι στις τ....ς αναφερόμαστε!) Όταν ένα ρούχο γίνεται πρόστυχο, χάνει αμέσως και την αξία του. Εάν ας πούμε, προτιμήσεις ένα καυτό σορτσάκι, συνδύασέ το με φαρδύ μπλουζάκι και φλατ παπούτσια. Εάν όμως προτιμήσεις το πιο βερμουδέ στυλ, τότε βάλε ένα πιο στενό μπλουζάκι και πλατφόρμες.

Στο ολόσωμο σορτς αν είσαι πάνω από 40. Εάν δεν ανήκεις στις fit γυναίκες μετά τα 40, απόφυγε το ολόσωμο και πολύ καυτό σορτς που μόνο κολακευτικό δεν θα είναι. Άφησέ το για τις πιτσιρίκες όπως η Ήβη Αδάμου, που και να μην διαθέτουν το ιδανικό σώμα, έχουν το άλλοθι της ηλικίας.

Στα παραφορτωμένα σορτς! Μείνε καλύτερα μακριά από αυτά που έχουν και κουμπιά και έξτρα τσέπες και πολλά χρώματα ή είναι φτιαγμένα από υπερβολικά υφάσματα (λεοπάρ, ζαβρέ, παγιετέ)! Πες ναι στην απλότητα και άσε τα καρναβάλια για τις τραγουδίστριες β' διαλογής!

Στα "φουσκωτά" σορτς: αν δεν είσαι υπερβολικά αδύνατη ή τουλάχιστον δεν έχεις την κλασική μεσογειακή περιφέρεια, άστο καλύτερα. Το μόνο που θα κερδίσεις είναι έξτρα πόντους (και δεν εννοούμε στυλ).

Στα φαρδιά μέχρι το γόνατο. Δεν προσφέρουν τίποτα πέρα από όγκο, προσθέτουν χρόνια και σου αφαιρούν όλη τη θηλυκότητα που έχεις.

Στα χρώματα που δεν σου πηγαίνουν. Αν είσαι αρκετά ανοιχτόχρωμη, απόφυγε τα λευκά μπεζ ή ανοιχτά ροζ. Προτίμησε τα φλούο (που είναι και πολύ trendy) ενώ αν είσαι σκουρόχρωμη, τα λευκά ή τα κίτρινα θα αναδεικνύουν τα μαυρισμένα πόδια σου.

Επιμέλεια: Κατερίνα  Πατούλια
http://www.womenonly.gr/article.asp?catid=26924&subid=2&pubid=2883761

WomenOnly.gr,  31/7/2012 8:00:00 πμ