Πέμπτη 10 Ιουλίου 2014

ΚΟΛΛΗΣΕ Η ΖΥΓΑΡΙΑ…. ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΙ ΚΑΝΩ;;;;






ΚΟΛΛΗΣΑ…. ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΙ ΚΑΝΩ;;;;


 Πόσες φορές δεν έχει τύχει στην προσπάθεια για την απώλεια βάρους, ενώ τα κάνουμε όλα<< ιδεατά>> ή έτσι πιστεύουμε, η ζυγαριά να μην λέει να κατέβει. Τι μπορεί να φταίει για αυτό;Σε περίπτωση που δεν οφείλεται σε κάποιο ορμονολογικό πρόβλημα ή πρόβλημα υγείας ( πχ μη ελεγμένος θυρεοειδής αδένας)- εξετάστε τα εξής:

ü - Βεβαιωθείτε πως δεν έχετε χαλαρώσει από το πρόγραμμα, όπως οι μερίδες να έχουν αυξηθεί ή να έχει μειωθεί η συχνότητα ή η ένταση της γυμναστικής …

ü - Ελέγξτε πόσο συχνά τρώτε από έξω τις τελευταίες 2 με 3 εβδομάδες…. Τα τρόφιμα που παραγγέλνουμε είναι πλούσια σε αλάτι και κρυφές θερμίδες…

ü - Επικεντρωθείτε στο αποτέλεσμα και μην ζυγίζεστε κάθε μέρα. Λόγω των υγρών του σώματος και διάφορες κατακρατήσεις κατά την διάρκεια της ημέρας, πολλές φορές δεν φαίνεται η απώλεια του βάρους.. αφού κατά την διάρκεια της ημέρας το βάρος μπορεί να μεταβάλλεται μέχρι και 2 κιλά

ü - Το σωστό ζύγισμα είναι 1 με 2 φορές την εβδομάδα με τα εσώρουχα το πρωί μόλις ξυπνήσουμε αφού έχουμε πάει τουαλέτα και πριν το πρωινό γεύμα

ü  -Βεβαιωθείτε πως δεν έχετε αυξήσει το τσιμπολόγημα… ή δεν έχετε αυξήσει την κατανάλωση ροφημάτων με ζάχαρη, αναψυκτικών και χυμών του εμπορίου.

ü  -Τέλος πολλές φορές κατά την διάρκεια του <<κολλήματος>> μπορεί το βάρος να μην μεταβάλλεται αλλά να αλλάζει η σύσταση του σώματος δηλαδή να αυξάνεται η μυϊκή μάζα και να μειώνεται ο λιπώδης ιστός, αλλαγή που δεν μπορεί να μας την δείξει η ζυγαριά αλλά ένας λιπομετρητής. Το καλύτερο είναι να ελέγχετε το βάρος και τους πόντους σας από το πόσο χωράτε στα ρούχα σας.

ü  -Θέστε ρεαλιστικούς στόχους, όσο μειώνεται το βάρος μας μειώνεται και η απώλεια. Μισό κιλό την εβδομάδα  είναι ιδανική απώλεια και ρεαλιστική. Σας φαίνεται λίγη? Αν κάποιος χάνει 500γρ την εβδομάδα σε ένα χρόνο θα είναι 24 κιλά λιγότερα !!!!!
  

   

ΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΡΑΚΤΙΚΑ:
v  Πρώτον και βασικότερο δεν τα παρατάμε αλλά συνεχίζουμε το πρόγραμμα με ακρίβεια.

v  Κρατάμε για 1 με 2 εβδομάδες ημερολόγιο καταγραφής τροφίμων για να μπορέσουμε να εντοπίσουμε πιθανόν λάθη/ τσιμπολογήματα. Γράφουμε με ακρίβεια τι καταναλώσαμε , σε πόση ποσότητα , τα συνοδευτικά του, πως ήταν μαγειρεμένο και που.

v  Κρατάμε ημερολόγιο καταγραφής της άσκησης/ δραστηριότητας. Πιθανές αλλαγές στην καθημερινή μας δραστηριότητα μπορεί να οδηγούν σε αυτή την στασιμότητα στα κιλά.

v  Αναπροσαρμόζουμε το στόχο της απώλειας , αντί για 1 κιλό την εβδομάδα που επιδιώκουμε στην αρχή , είμαστε ευχαριστημένες και με μισό κιλό/εβδομάδα

v  Ελέγχουμε το αλάτι στα τρόφιμα, πέρα από αυτό που έχουν τα τρόφιμα από μόνα τους δεν χρειάζεται να προσθέτουμε και άλλο στην κατσαρόλα ή στο πιάτο μας. Μπαχαρικά και βότανα μπορούν να δώσουν γεύση , χωρίς έξτρα θερμίδες.

v  Τέλος, αν όλα τα παραπάνω είναι άψογα αυξάνουμε ελαφρώς την άσκηση 5-10 λεπτά ημερησίως, όχι μόνο θα αυξηθούν οι θερμίδες που καίτε καθημερινά αλλά θα αυξήσετε και τον μεταβολικό ρυθμό σας. Αν ήδη ασκήστε από 1 ώρα 5 φορές την εβδομάδα… τότε πάμε στο τελευταίο στάδιο….




*       Αν ωστόσο έχετε ελέγξει όλα τα παραπάνω, επόμενο στάδιο είναι μια αναπροσαρμογή των θερμίδων που καταναλώνετε ημερησίως. Σε αυτό θα συμβουλευτείτε τον διαιτολόγο σας ή κάποιο ειδικό. Μην καταφύγετε σε στερητικές δίαιτες γιατί τα αποτελέσματα θα είναι απογοητευτικά.


Για όλα υπάρχει μια λογική λύση…..