Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

ΚΟΜΨΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ.......

                           
                                         


ΚΟΜΨΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ.......

 Ο υδράργυρος έχει χτυπήσει κόκκινο και η θάλασσα είναι η μόνη σανίδα σωτηρίας μας. Στην παραλία, σίγουρα θα έχουν υπάρξει εμφανίσεις που πιθανόν να έχετε θαυμάσει ή να έχετε γελάσει μαζί τους.Οσο και να θεωρούμε οτι οι πιθανότητες για τραγικούς συνδυασμούς είναι λίγες, καθώς τα ρούχα που μπορούμε να φορέσουμε για την θάλασσα είναι συγκεκριμένα, κάτι τέτοιο δεν ισχυεί! Άλλωστε αν ήταν τόσο εύκολα τα πράγματα, τα μεγάλα περιοδικά μόδας δεν θα αφιέρωναν τεύχη ολόκληρα με συμβουλές για το beach style! Πλέον η παραλία είναι η νέα πασαρέλα!!!τάση που ξεκίνησε από τους celebrities, οι οποίοι ακόμα και στην παραλία είναι αναγκασμένοι να πηγαίνουν ιδιαιτερα περιποιημένοι, καθώς την επομενη ημέρα πάντα υπάρχει η πιθανότητα να δούν τον εαυτό τους σε κάποιο εξώφυλλο. Αυτό ήταν η αρχή , λίγο οι σταρς, λίγο η μίμηση και η βιομηχανία της μόδας δημιουργηθήκε το <<ΣΤΥΛ ΠΑΡΑΛΙΑΣ >> με το δικό του dress code. Εκτοτε τo beach style ανανεώθηκε και η διακοσμημένη σαγιονάρα με την διχάλα δεν είναι πλέον αρκετή....Τι απαιτείται λοιπόν για να είμαστε κομψες στην παραλία?

                                





  1. Κανόνας πρώτος: ΝΑΙ στα ΑΞΕΣΟΥΑΡ ! Και η εμφάνιση στην παραλια χρειάζεται την λεπτομέρεια που θα απογειώσει το σύνολο, φορέστε βραχιόλια ή κολιέ πού ταιριάζουν χρωματικά με το μαγιό/παρεό σας σε φυσικά υλικά ( ξύλο,κλωστές,κορδόνι). Αν σας φαίνονται υπερβολικά, ένα μεταγιόν είναι εξίσου κομψο και διακριτικό. Μην ξεχάσετε να τα βγάλετε, πριν μπείτε στο νερό! Τελευταία, οι μεγάλοι κρίκοι με θαλασσίνα σχέδια όπως αστερίες, κοχύλια είναι ιδιαίτερα αγαπητοί, δοκιμάστε τους, θα σας προσδώσουν μία πιο παιχνιδιάρικη πνοή! ΠΡΟΣΟΧΗ!!! οτάν μιλάμε για αξεσουάρ αποφεύγουμε όσα έχουν στρας και βέβαια όχι όσα είναι ακριβά, βαρία και πολύτιμα! Μην ξεπερνάτε το μέτρο! Η υπερβολή πουθενά δεν είναι ωραία.
  2. ΞΕΧΑΣΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΠΕΤΣΕΤΕΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ! οπως στα ρούχα που τα τυπώματα και οι ρίγες έχουν τον πρώτο λόγο, το ίδιο συμβαίνει και στα χρηστικά αντικείμενα! Τα πάντα πρέπει να βρίσκονται σε αρμονία μεταξύ τους και αυτό το γνωρίζουν καλά οι γυναίκες που είναι οι υπέρμαχοι του στυλ. Οι μονόχρωμες πετσέτες που θυμίζουν αυτές του σώματος από το σετ που χρησιμοποιούμε στο σπίτι, δεν είναι πλέον για εμάς! Ευκαιρία λοιπόν τώρα που είναι οι εκπτώσεις να προμηθευτείτε την νέα σας πετσέτα θαλάσσης!-
       

3. ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΗΝ ΨΑΘΑ οχι απλά αγαπάμε αλλά λατρεύουμε τις ψάθινες τσάντες , όμως επειδή η καλής ποιότητα ψάθα είναι ακριβή αντί για πλαστικές προτιμάμε τις πάνινες τσάντες για να βάλουμε τα <<μπανιερά>> μας μέσα! ΝΑΙ καλά ακούσατε!!!! τις πάνινες που μοιάζουν με τις  shopping bags που πάμε για ψώνια, μόνο που είναι μεγαλύτερες. Είναι οικολογικές και αποτελούν ένα πολύ ωραίο καμβά για να σχεδιάσουμε εμείς κάτι που μας εκφράζει, αν δεν έχει ήδη κάποια εξυπνη στάμπα τυπωμένη πάνω! DON'T λέμε και στις σχολικές τσάντες στην παραλία , αλλά και στην πετσέτα στο χέρι!!! Αν κάνεις κάτι... κάντο καλά.... οπότε αν θέλουμε να έχουμε μια << in style >> εμφάνιση, πρέπει να τα προσέξουμε όλα!





                      



 5.ΟΧΙ ΣΤΟ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟ ΜΑΚΙΓΙΑΖ: μπορεί να βλέπετε πια σε όλα τα περιοδικά μόδας προτάσεις για μακιγιάζ στην παραλία, αλλά όλα με μέτρο! λίγο αδιάβροχο μολύβι δεν θεωρείτε υπερβολή αλλά το να θέλετε μία ώρα για να ατοιμαστείτε για να πάτε στην παραλία, τότε καπου υπάρχει θέμα! Αν ωστόσο νιώθετε ανασφάλεια και δεν μπορείτε να αποχωριστείτε το  make up σας προτιμείστε προιόντα με ελαφριά υφή που είναι κατάλληλα για τον ήλιο και την θάλασσα, όπως τα αντιηλιακά προσώπου με χρώμα που προσφέρουν προστασία και κάλυψη! Κραγιόν, σκιές δεν έχουν χώρο εδώ, επιλέξτε lip balm με δείκτη προστασίας για τα χείλη καθώς και αυτό το σημείο του προσώπου μας είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα στην ηλιακή ακτινοβολία.




6.ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΑΛΛΙ ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟΥ: όπως και στο μακιγιάζ, έτσι και στο χτένισμα απαιτείται προσοχή! Επιλέξτε για την παραλία ανεπιτήδευτους κότσους, που δεν απαιτούν ώρα και σας δίνουν ελευθερία κινήσεων στο νερό! Κοκαλάκια με λουλούδια, ή κορδέλες, μπορούν να κάνουν τον κότσο σας πιο εντυπωσιακό και ταιριάζουν με το ανάλαφρο στυλ της παραλίας!




Τέλος δεν ξεχνάμε ποτέ τα γυαλιά και το καπέλο μας, πρωτίστως για θέμα υγείας και μετά για θέμα στυλ!Εφοδιαστείτε με τα παραπάνω, αφήστε τις υπερβολές στην ακρη και είμαι σίγουρη πως δεν θα αφήσετε κανένα ασυγκίνητο στο περασμά σας!!! Πάνω από όλα όμως ξεκουραστείτε και απολαύστε το μπάνιο σας!!!!!


for more http://www.filodimos.gr/




4. ΝΑΙ ΣΤΙΣ ΤΟΥΝΙΚ              
 σκέτες ή με τζιν σόρτς /φούστα. Ανάλαφρες, δροσερές, προσδίδουν class και υπάρχει τόση μεγάλη ποικιλία σε σχέδια και χρώματα που δεν υπάρχει περίπτωση να μην βρείτε την ιδανική για εσάς. Αφήστε το μαύρο χρώμα για το χειμώνα και επιλέξτε έντονα χρώματα όπως φούξια ή κοραλλι, καθώς και εντυπωσιακά prints! Συνδυάστε την με κομψές εσπραντίγιες ή σανδάλια και αφήστε τις απλές μαύρες σαγιονάρες στο σπίτι!!! Mην μπείτε στον πειρασμό να φορέσετε πλατφόρμες ή τακούνια στην παραλία, όσο και να σας φαίνονται δελεαστικά! Πέρα από άποψη αισθητικής , δεν είναι και ιδιαίτερα πρακτικό!

                             

8 σχόλια:

  1. Πολύ όμορφες προτάσεις Χριστίνα! Καλό σαββ/κο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γεια σου..Σ ευχαριστώ που έγινες μέλος και στο άλλο μου μπλογκ. Θα χαρώ να τα λέμε και στα δύο μου μπλογκ, με σχόλια, αν καμιά φορά βρεις μια ανάρτηση του ενδιαφέροντος σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. geia sou delfinaki-sunset kai ta 2 ta blog sou einai eksairetika endiaferonta kai gia ayto egina melos!!!!oi perissoteres ap tis anarthseis sou einai tou endiaferontos mou apla den to ekfrazw eukola, tha eimai pio ekfrastikh!!!!! tha milame mesa apo ta blogs mas!!!!! na eisai kala !!!!

      Διαγραφή
    2. καλησπέρα..δεν θέλω να σε πιέσω, όπως εσύ νοιώθεις πιο άνετα..εμένα με αρκεί να με διαβάζουν..όπως και όλους μας άλλωστε :))

      να σαι καλά..

      Διαγραφή
    3. oxi bre den me piezeis!!! opws deixnoun kai ta noumera pane ola kala !!!! tha milame mesa apo ta blog mas!!! kalh synexeia

      Διαγραφή