Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

Τα χρώματα που θα φορέσουμε Φθινόπωρο – Χειμώνα 2011/12

Τα χρώματα που θα φορέσουμε Φθινόπωρο – Χειμώνα 2011/12

Μια πραγματική fashionista πάντα προγραμματίζει την γκαρνταρόμπα της από την αρχή της σεζόν.
Και αφού είμαστε στην αρχή της σεζόν «Φθινόπωρο – Χειμώνας 2011/12» είναι η κατάλληλη εποχή για να δούμε με προσοχή τις προτάσεις των σχεδιαστών μόδας και των μεγάλων οίκων για να μπορέσουμε να ενημερωθούμε για τις τάσεις εγκαίρως.
Σήμερα θα δούμε τι χρώματα διάλεξαν για τις δημιουργίες τους και ποιες είναι οι τάσεις στα χρώματα που διαμορφώνονται για φέτος.

Τάση Νο 1: Παλ χρώματα
Το φθινόπωρο και το χειμώνα τα χρώματα δεν είναι τόσο φωτεινά όσο τα καλοκαιρινά. Αυτό ωστόσο δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να περιοριστούμε στο μαύρο, το γκρι και το καφέ. Φέτος μπορείτε να διαλέξετε όποιο χρώμα σας αρέσει αρκεί να είναι πιο… άτονο από τα χρώματα του καλοκαιριού. Ακόμα καλύτερα… επιλέξτε παλ αποχρώσεις όπως το λιλά, το απαλό κίτρινο, το «σπασμένο» λευκό και το μελί.
Η συλλογή Missoni για το Φθινόπωρο – Χειμώνα 2011/12 είναι η καλύτερη πηγή έμπνευσης για παλ χρώματα. Ακόμα και κομμάτια που ταιριάζουν με την τάση «androgyny» της φετινής σεζόν είναι φτιαγμένα από υφάσματα σε απαλούς, θηλυκούς τόνους. Τα ρούχα σε παλ αποχρώσεις προσδίδουν στιλ και φινέτσα και είναι σέξι χωρίς να δείχνουν «επιθετικότητα».


Τάση Νο 2: Έντονα χρώματα
Αν είσαστε από εκείνες που πιστεύετε ότι τα παλ χρώματα είναι βαρετά και άτονα και θέλετε τα χρώματα των ρούχων σας να φτιάχνουν τη διάθεση την δική σας αλλά και των γύρω σας, τότε αυτή η τάση είναι κομμένη και ραμμένη για εσάς. Προσθέστε στο ντύσιμό σας αξεσουάρ σε φωτεινά χρώματα. Μαντήλια, τσάντες, παπούτσια και τσάντες ή οποιοδήποτε αντικείμενο επιλέξετε να γίνει το επίκεντρο της εμφάνισής σας, διαλέξτε το σε ένα ζωντανό χρώμα. Προσοχή, τα πολλά ζωηρά χρώματα σε μια καλοκαιρινή εμφάνιση μπορεί να είναι ενδιαφέροντα, το χειμώνα όμως μπορεί να φανούν λίγο… εκτός.

Κίτρινο. Ό,τι αγοράσατε το καλοκαίρι μπορείτε να εξακολουθήσετε να το εντάσσετε στην χειμωνιάτικη γκαρνταρόμπα σας. Είναι πολύ hot.

Πορτοκαλί. Το πορτοκαλί είναι το φετεινό top χρώμα. Αποφύγετε ωστόσο τα total orange look εκτός αν η ψυχολογία σας θα φτιάξει μόνο αν ντυθείτε στα πορτοκαλί από την κορυφή ως τα νύχια. Το πορτοκαλί είναι πραγματικά πολύ όμορφο αρκεί να ξέρεις να το κάνεις να δείχνει όμορφο.

Φούξια. Ένα πραγματικά πανέμορφο χρώμα για το οποίο ισχύει ό,τι είπαμε και για το πορτοκαλί, υπάρχει μια λεπτή διαχωριστική γραμμή από το να δείχνεις fashionable μέχρι να το παρακάνεις. Φερθείτε του με φειδώ.


Τάση Νο 3: Μπορντό
Αν αγαπάτε το χρώμα αλλά θεωρείτε ότι το κίτρινο, το πορτοκαλί και το φούξια είναι too much για εσάς, δοκιμάστε το μπορντό. Ταιριάζει στις περισσότερες και προσθέτει glamour σε κάθε εμφάνιση. Το μπορντό είναι ένα πολύ σικ χρώμα και επίσης είναι πολύ δύσκολο να υποπέσετε σε στιλιστικό «ολίσθημα».
Μια ενδιαφέρουσα παραλλαγή του μπορντό είναι το μωβ με τον οίκο Burberry να μας προτείνει την πιο όμορφη εκδοχή του.


Τάση Νο 4: Φωτεινά χρώματα
Για μια ειδική περίσταση ίσως θελήσετε να τολμήσετε κάτι φωτεινό.

Τολμήστε το! Οι ειδικές περιστάσεις απαιτούν και ειδικές ενδυματολογικές επιλογές.
Όμως προσέξτε, υπάρχουν κανόνες, ώστε να μπορέσετε να συνδιάσετε με επιτυχία την λάμψη με το στιλ.
Η αλήθεια είναι ότι η φετινή χρωματική παλέτα, είναι εξαιρετικά ποικιλόχρωμη, οπότε άνετα μας δίνεται και η δυνατότητα για περισσότερους πειραματισμούς.


Τάση Νο 5: Το βαθύ μπλε
Tο βαθύ μπλε είναι πάντα safe επιλογή για όλες τις ώρες: για το γραφείο, το πάρτι, την βόλτα στα μαγαζιά κτλ. Παίξτε μαζί του, πειραματιστείτε και εκπλήξτε τους όλους.

Είναι ένα χρώμα που αγαπάμε ιδιαίτερα και ταιριάζει απόλυτα στην ψυχολογία της Ελληνίδας. Όχι μόνο γιατί φορώντας το μας λεπταίνει, αλλά και γιατί μπορεί να γίνει ένα βασικό χρώμα στην γκαρνταρόμπα μας, που συνδυάζοντάς το είτε με γκρι, είτε με μπορντό, μπορεί να μας δώσει εξαιρετικά chic αποτέλεσμα στην τελική μας εμφάνιση.
 

Τάση Νο 6: Ουδέτερα χρώματα
Τα ουδέτερα χρώματα είναι πάντα στη μόδα και οι διάσημοι σχεδιαστές δεν βαριούνται ποτέ να δημιουργούν πραγματικά έργα τέχνης χρησιμοποιώντας τα. Είναι απλό: τα ουδέτερα χρώματα ήταν, είναι και θα είναι ο βασικός άξονας της γκαρνταρόμπας σας και θα σας δίνουν την δυνατότητα να τα συνδυάζετε με αξεσουάρ είτε σε επίσης ουδέτερα είτε σε φωτεινά χρώματα.

Μαύρο. Είναι το καλύτερο ουδέτερο χρώμα. Αδυνατίζει και είναι πολύ πολύ σικ. Είναι σχεδόν αδύνατον να κάνεις στιλιστικό λάθος φορώντας μαύρα. Πάρτε μια ιδέα από την ευελιξία του μαύρου κοιτώντας την συλλογή LBD για την φετινή σεζόν.

Λευκό. Δημιουργεί εντυπωσιακές αντιθέσεις τόσο με το μαύρο όσο και με πολλά άλλα χρώματα. Επίσης δείχνει τόσο υπέροχο ακόμα και μόνο του.

Το μειονέκτημά του είναι ότι δεν είναι ιδιαίτερα πρακτικό, γι’ αυτό διαλέξτε αξεσουάρ ή μικρότερα κομμάτια σε λευκό και συνδιάστε το με πιο… πρακτικά χρώματα για fashionable εμφανίσεις πχ στο γραφείο.


Τάση Νο 7:
Prints
Την σεζόν «Φθινόπωρο – Χειμώνας 2011/12» τα εμπριμέ παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο. Σπάζουν την μονοτονία και δημιουργούν ενδιαφέροντα πεδία πειραματισμού. Η πιο safe κίνηση είναι να συνδυάσετε εμπριμέ με μονόχρωμα. Όμως… αν αισθάνεστε αρκετή αυτοπεποίθηση για τις στιλιστικές σας ικανότητες μπορείτε να τολμήσετε διαφορετικά prints σε μία εμφάνιση. Η Betsey Johnson μας προσφέρει εντυπωσιακούς συνδιασμούς λεοπάρ με καρό. Τολμά να συνδυάσει ακόμα και λεοπάρ με φίδι.

Animal prints.
Αποτελούν τάση εδώ και αρκετές σεζόν και κάποιες ίσως έχετε αρχίσει να τα βαριέστε. Οι σχεδιαστές όμως θεωρούν ότι μπορούν να μείνουν μαζί μας άλλη μία σεζόν. Τουλάχιστον…
Καρό. Μια αρκετά κλασική επιλογή που ωστόσο φέτος μας προτείνεται σε μοντέρνα χρώματα και συνδυασμούς.

Floral. Αν το κλασικό δεν είναι του γούστου σας, τολμήστε τα floral μέσα στο χειμώνα. Πάρτε έμπνευση από τις προτάσεις της Donatella Versace.

Η ποικιλία στις χρωματικές τάσεις για την φετεινή σεζόν είναι πολύ μεγάλη. Έτσι όλες μας θα έχουμε την ευκαιρία να βρούμε εκείνη που ταιριάζει περισσότερο στην ιδιοσυγκρασία και την προσωπικότητά μας και να παίξουμε για άλλη μια σεζόν τον ρόλο της επιτυχημένης fashionista.


 http://fe-mail.gr/pages/posts/fashion_xromata_fthinoporo_xeimonas_/fashion_xromata_fthinoporo_xeimonas_7488.php

1 σχόλιο:

  1. geia sas kai pali!!!! eida oti 2 followers stamathsan na einai sthn parea mas!!!! mipws kserete giati symbainei auto??? mipws prepei na allaksw kati sto blog?????tha to ektimousa poli na mou peite ti alla tha thelate na deite sto blog!!!!!!! eyxaristw

    ΑπάντησηΔιαγραφή