Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012

Τα κομμάτια που αξίζει να έχεις στην ντουλάπα σου



Τα κομμάτια που αξίζει να έχεις στην ντουλάπα σου!!!


Τι να κρατήσεις, τι να πετάξεις από τη ντουλάπα σου!

Τελικά, ποιά είναι τα κομμάτια που πρέπει να έχει ένα κορίτσι στην γκαρνταρόμπα του; Αυτό σκέφτεσαι κάθε φορά που η νέα σεζόν στη μόδα αλλάζει κι εσύ σκέφτεσαι πόσα ευρώ σου  περισσεύουν για να αγοράσεις κάτι καινούργιο.






Κι όμως, σύμφωνα με έρευνα που δημοσίευσε η εφημερίδα Mail, υπάρχουν κομμάτια που είναι αυτό που λέμε in fashion για περισσότερα από 25 χρόνια τώρα!
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της εταιρίας '' F&F'' που είχε τον έλεγχο της έρευνας, κάθε κορίτσι αξίζει να έχει στην ντουλάπα του, ένα τζιν σε skinny γραμμή, ένα κολάν, ένα παλτό, ένα καλσόν στο χρώμα του δέρματος, ένα ζευγάρι μπαλαρίνες, ένα μακρύ φόρεμα και ένα μαύρο clutch τσαντάκι.
Αυτά τα κομμάτια (δες την πλήρη λίστα παρακάτω) αντέχουν σθεναρά και είναι της μοδός για τουλάχιστον 25 χρόνια τώρα.
Φυσικά και υπάρχουν κομμάτια που σύμφωνα με την εν λόγω έρευνα πιστεύαμε πως θα αντέξουν στο χρόνο αλλά τελικά δεν έχουν θέση στις must have αγορές μας πλέον, όπως το τζιν μπουφάν, η φούστα μέχρι το γόνατο, το τζιν παντελόνι καμπάνα.
Αυτό που επισημαίνεται πάντως, είναι πως ακόμα και στα κομμάτια που πρέπει να έχεις στην γκαρνταρόμπα σου, αυτά θα πρέπει να είναι καλής ποιότητας. Ένα μαύρο φόρεμα, ένα ζευγάρι μαύρες μπότες ή ένα λευκό πουκάμισο είναι trendy αλλά οφείλεις να το αποκτήσεις από μια φίρμα που εμπιστεύεσαι και να είναι καλοφτιαγμένο!
Με τον τρόπο αυτό, μπορείς να κάνεις αγορές και από κομμάτια που θα είναι πρόσκαιρα στη μόδα και να τα συνδυάζεις ανέξοδα με κλασικά κομμάτια που θα έχεις στα συρτάρια σου. Για παράδειγμα, ένα πολύχρωμο pied de poule παλτό, δένει άψογα με ένα μαύρο κολάν και ένα λευκό πουκάμισο, που οφείλεις να έχεις στην γκαρνταρόμπα σου.
Βάση της έρευνας, οι γυναίκες φροντίζουν σε ποσοστό 81% να έχουν στην ντουλάπα τους αυτά που θεωρούνται κλασικά κομμάτια. Μάλιστα, το 50% των ερωτηθέντων γυναικών παραδέχτηκε πως φορά κομμάτια που διαθέτει χρόνια τώρα, ενώ μόλις το ¼ υποστήριξε πως κάθε χρόνο αγοράζει όποιο κομμάτι θεωρεί πως είναι στη μόδα.
Ταυτόχρονα, τα ¾ των γυναικών που συμμετείχαν στην έρευνα τόνισαν πως σπαταλούν με χαρά χρήματα για ένα κομμάτι που δεν θα φύγει από τη μόδα και με την ίδια χαρά δέχονται ένα τέτοιο in fashion κομμάτι δανεισμένο από συγγενείς ή από φίλες. Πάντως, το 77% των γυναικών, παραδέχονται πως έχουν κομμάτια στην ντουλάπα τους, τα οποία κρατούν εκεί, με την ελπίδα πως θα ξαναέρθουν κάποτε στη μόδα!
Ιδού τι αποκάλυψαν οι επισκέπτριες του WomenOnly πως θα τολμήσουν να αγοράσουν για τη νέα σεζόν:
Τι θα ψωνίσεις οπωσδήποτε φέτος;
Εναν συνδυασμό τουλάχιστον τριών από τα παρακάτω  35%
Εναν συνδυασμό τουλάχιστον δύο από τα παρακάτω  21%
Ενα από όλα τα παρακάτω  12%
Κάτι σε παπούτσι ή μπότα  11%
Τίποτα: θα μεταποιήσω αυτά που έχω  7%
Φούστα ή παντελόνι  4%
Φόρεμα  4%
Κάποιο τοπ (μπλουζάκι, πουλόβερ κ.λπ.)  3%
Πανωφόρι (παλτό, ζακέτα, μπουφάν)  2%
Σέξι εσώρουχα  1%
Και ναι, το μαύρο είναι χρώμα κλασικό!
Σύμφωνα με την έρευνα αυτή, 57% των κομματιών που θεωρούνται κλασικά, είναι αγορασμένα σε χρώμα μαύρο ενώ τα υπόλοιπα ποσοστά καλύπτονται από χρώματα όπως το μπεζ, το καφέ, το λευκό και το γκρι.
Κλασικά κομμάτια σήμερα
-Κολάν και skinny τζιν
-Καλσόν nude
-Σακάκι
-Μάξι φόρεμα
-Μπαλαρίνες
Κλασικά κομμάτια πριν 25 χρόνια
-Cigarette Τζιν με το πατζάκι να συνεχίζει σε μια ευθεία
-Μαύρο μάλλινο καλσόν
-Τζιν μπουφάν
-Φούστα μέχρι το γόνατο
Και τα κομμάτια που δεν φεύγουν ποτέ από τη μόδα:
-Σαγιονάρες
-Μαύρο παλτό
-Μαύρο παντελόνι
-Μαύρες/ καφέ μπότες
-Τζιν bootcut
-Mαύρο ή λευκό tshirt
-Σανδάλια
-Μαύρο φόρεμα
-Λευκό πουκάμισο

13 σχόλια:

  1. Η μόδα κάνει κύκλους, απλά όταν επιστρέφει έχει κάποιες παραλλαγές για να μπορεί να εναρμονιστεί με την εποχή. Μαύρο παντελόνι και λευκό πουκάμισο, είναι αυτά -τα εντελώς κλασικά!- που θεωρώ ότι πρέπει να έχω στην ντουλάπα μου. Α να μην ξεχάσω και τα φουλάρια που τους έχω τρελή αδυναμία!
    Να είσαι καλά Χριστίνα και η εβδομάδα που ξεκινά, να είναι όμορφη, δημιουργική και χαρούμενη! Καλό απόγευμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. exeis apoluto dikio selcouth!!!!! a!!! sou aresoun ta foularia??? tote syntoma tha exw ena post pou se afora, tropous na ta foresoume!!!! nomizw oti ekei tha exeis ton prwto logo!!!!! na exeis kai esy mia yperoxh ebdomada!!!! kai xaroumenhhhhhhhhhhhh! kalo apogeuma

      Διαγραφή
  2. Very interesting article! I'm getting rid of so many items now, in hope to make a more tide and organized wardrobe!

    Thanks for your sweet comment and follow! I'm following you back now))

       xx
       Tali
       www.Fetishists-Notes.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χριστίνα ,επιτέλους σε βρήκα ! Δεν φαίνεται το blog σου στο
    Google connect friends ...Πολύ ωραίο μπλόκ ! Συμβουλές για κάθε γυναίκα !Ο συνδυασμός μου είναι μαύρο παντελόνι και άσπρο πουκάμισο ,παντός καιρού ,που λένε και μαύρο φόρεμα !
    Σε ευχαριστώ για τις υπέροχες συμβουλές !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Απαντήσεις
    1. einai enas tropos na organwshs thn gkarntarompa sou!!!! na sai kala sunonomath!!!! na exeis mia yperoxh ebdomada

      Διαγραφή
  5. Amazing post!!
    If you want, we can follow each other!! let me know!

    http://estilohedonico.blogspot.pt/

    xoxo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Συμφωνώ απόλυτα με τα κλασσικά κομμάτια! Πάντως το θέμα δεν είναι τι φοράς, αλλά πως το φοράς! Αν σε φοράει το ρούχο, το έχασες το παιχνίδι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. exeis apoluto dikio dimitra!!!! to thema einai pws foras ena rouxo!!alla emeis pou eimaste enhmerwmenes gynaikes exoume ton tropo kai to style mas!

      Διαγραφή