Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

Fashion Swishing trend!!!!!ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΗ >> ΜΟΔΑ ...Η ΛΥΣΗ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ!!!!



ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΗ >> ΜΟΔΑ ...Η ΛΥΣΗ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ!!!!



Ο όρος << Fashion Swishing trend>> ή περιφραστικά << swap not shop περιγράφει>>
                                                                             >την ανταλλαγή μοδάτων προιόντων (ρούχα, παπούτσια,τσάντες,αξεσουάρ ) μεταξύ φίλων και γνωστων .

 


Στην αθήνα ήδη, έχει παρα πολλούς φανς και αποτελεί τον οικονομικότερο τρόπο ανανέωσης της γκαρνταρόμπας σας χωρίς να ξοδέψετε ούτε ένα ευρώ. Επίσημα στην πρωτευουσα και την συμπρωτευουσα, οι swishing συναντήσεις αυτές διοργανώνονται εδώ και 3 χρόνιά και ξεκίνησαν από κάποιες fashion bloggers , μιμούμενες αγγλίδες συναδέλφους τους.

 Η Lucy shed, η εμπνεύστρια του όρου, αναφέρει σε δηλώσεις της:

<< εξοικονόμησε χρήματα, σώσε τον πλανήτη και διασκέδασε. το swishing αγγίζει όλες τις πτυχές.>>

http://www.ohsochic.gr/2010/06/swishing-athens/



διοργάνωση:
  1. Αρχικά ορίζεται το μέρος,
  2.  στην συνέχεια, μπορεί ο καθένας να συμμετέχει αρκεί να φέρει έστω και ένα αντικείμενο σε καλή κατάσταση (να μην έχει κανένα εμφανές ελάττωμα/εμφάνιση που το κάνει χρηστό). 
  3. Ίσως το κόκκινο παντελόνι που δεν κάνει πλεόν σε εσάς και κάθεται στην ντουλάπα σας εδώ και 3 χρόνια, γιατι πήρατε μερικά κιλάκια, μπορεί να έχει ιδανική εφαρμογή σε μια άλλη γυναίκα, που στην φάση αυτή δεν μπορεί να διαθέσει χρήματα για εξτρα πολυτέλειες.
  4. Τελειώνοντας, όσα ρούχα ξεμείνουν δίνονται για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Αν έχετε και λίγο χρόνο με μια μικρή μεταποίηση μπορούν τα ρούχα που εσείς δεν θέλετε να γίνουν το καλύτερο δώρο για άτομα που τα έχουν ανάγκη πραγματικά. Eνα outfit που για εσάς είναι άχρηστο, μπορεί να είναι <<θησαυρός>> για μια άλλη γυναίκα.
  5. Ο μόνος περιορισμός που υπάρχει για να συμμετέχετε, είναι ότι ο καθένας μπορεί να πάρει ίσο αρΙθμε όσα έφερε + 1 ακόμα ( το θέμα της αξίας δεν παίζει ρόλο)


 Άλλωστε πόσες φορές δεν μας έχει τύχει να έχουμε πάρει παπούτσια, που μας αρέσουν αλλά με την πρωτη φορά που θα τα φορέσουμε να μας χτυπήσουν άσχημα.. γιατί να τα πετάξετε?ευκαιρία να κάνουν απόσβεση...


κλασική <<περίπτωση>. αγοράς, ειδικά για εμας τις γυναίκες, είναι η <<όταν και αν >>, δηλαδή παίρνουμε κάτι που δεν μας κάνει με την προοπτική να το φορέσουμε όταν χάσουμε αυτά τα 3 κιλά.Τελικά τα κιλά όχι μόνο δεν τα χάνουμε αλλά μπορεί να βάλουμε κανένα ακόμα, και έτσι το προιόν μένει στην ντουλάπα μας με το καρτελάκι!

Πώς σας φαίνεται το ενδεχόμενο να βρείτε σε ένα <<swishing party>> έχετε μια παρόμοια τσάντα με εκείνη που είδατε σε ένα κατάστημα, αλλά κόστιζε πάνω από 50 ευρω.... ΤΕΛΕΙΟ!



Πόλλοι θεωρούν αυτήν την <<ανταλλακτική τάση>> την μόδα του μέλλοντος και όχι άδικα αφού πέρα από το αισθητικό κομμάτι πλήθος αναγκών καλύπτονται (διασκέδαση, οικολογία, δημιουργικότητα, κοινωνικότητα και όλα αυτά χωρίς κόστος).



 Πιθανόν, στην επάρχια να υπάρχει κάποιος δισταγμός για αυτήν την ανταλλαγή, και κάποια αδικαιολογητή ντροπή. Μην ξεχνάτε όμως οτι και τα λαμπερά ρούχα που φοράνε οι σταρς δεν είναι δικά τους αλλά τα δανείζονται και τα επιστρέφουν!!!Εσείς τουλάχιστον έχετε την δυνατότητα να κάνετε δικό σας το outfit που σας αρέσει.


Στις μεγάλες πολείς (αθήνα, Θεσσαλονίκη) τα swap parties γίνονται από ιδιωτική πρωτοβουλία, στην επαρχία θα μπορούσε αρχικά να συνδυαστεί μαζί με κάποια άλλη δραστηριότητα από τον δήμο... και αυτό να είναι μόνο η αρχη!swishing party και στην πολή μας και είμαι σίγουρη πως όλοι θα συμμετέχουμε με ενθουσιασμό!



Οι αξίες επαναπροσδιορίζονται .... και τα πάντα αποκτούν σημασία!Τίποτα δεν πρέπει να πάει χαμμένο!

2 σχόλια:

  1. παρα πολυ εξυπνο κ συγχαρητηρια σε οσες το ξεκινησαν !
    απο μικρη μου αρεσε να ανταλλαζω τα ρουχα μου ευτυχως επιτελους ηρθε αυτη η μοδα κ στην ελλαδα γιατι μεχρι πριν καποιο καιρο το θεωρουσαν πολλοι ..δευτερο
    οταν μαθω για καποια εκδηλωση σιγουρα θα επισκεφθω με τα ρουχα που δεν φοραω πια..
    φιλιααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. kalws irthes sthn parea mas caramellitsa! xairomai pou to swshing party sou aresei san idea kai eisai prothumh na symmetasxeis pistevw pws oi perissoterroi apo emas to idio xreiazontai ligh enhmerwsh kai einai prothimoi na kinhtopoihthoun! oloi mazi tha nikhsoume thn krish .... panta me style

      Διαγραφή