Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

TRENDS ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ….. ΝΑ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ!!!!

                     

TRENDS ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΙ  ΠΡΕΠΕΙ ….. ΝΑ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ!!!
 Σε κάθε εποχή, τα πρότυπα ομορφιάς διαφοροποιούνται, με αποτέλεσμα οι άνθρωποι να τείνουν να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα! Πολλές φορές , όμως όταν ξαναγυρνάμε για να μελετήσουμε την αισθητική μιας εποχής, το τότε αποτέλεσμα δεν μας φαίνεται καθόλου θελκτικό αλλά γελοίο! Τέτοιες τάσεις υπήρξαν αρκετές στον χώρο της μόδας ,για αυτό καλό είναι να αναφερθούμε σε αυτές σε περίπτωση που σας έχει ξεμείνει  κάτι στην ντουλάπα, να προλάβετε να το εξαφανίσετε δια πάντως.


Τα χρυσά ή τα διακοσμημένα δόντια: Στον παρελθόν τα χρυσά δόντια ήταν δείγμα αρχοντιάς.Σήμερα κάτι τέτοιο είναι τρομερά αντιαισθητικό και δεν υπάρχει τίποτα πιο ωραίο από μία άσπρη και λαμπερή οδοντοστοιχία!(προσοχή στις υπερβολές).Όσον αφορά τα διακοσμημένα  δόντια, τα είδαμε την δεκαετία του 90, όταν οι διάσημες σταρς έκαναν τατουάζ στα δόντια τους ή τοποθετούσαν διαφορά στρας! Το τελευταίο το συναντάμε και σήμερα! Κορίτσια λυπάμαι αλλά θα σας απογοητεύσω  όλα αυτά είναι κιτς και passé!
DON'T

                                                    



NAIIIIIIIIIII
Τα βαμμένα μάτια στον άντρα: Δεν ξέρω πόσοι από εσάς θυμούνται μια περίοδο  που όλοι οι άνδρες σταρς έβαφαν τα μάτια τους με μαύρο μολύβι! Όχι μόνο στις ταινίες ή στην σκηνή αλλά και σε άλλες δημόσιες εμφανίσεις! Trend που το είδαμε σε ροκάδες, σε εναλλακτικούς, σε metro sexual και πριν 2-3 χρόνια στους  emο! Σκοπός ήταν να προσδώσουν στο βλέμμα ένταση και βάθος. Η τάση αυτή ξεκίνησε από την ανατολή.Οι αρχαίοι αιγύπτιοι χρησιμοποιούσαν μόλυβδο γia na φαίνονται άγριοι, παντοδύναμοι. Σήμερα, μπορεί η βιομηχανία των αντρικών καλλυντικών να έχει εξελιχτεί, όμως δεν πρέπει να μπερδεύουμε του ρόλους! Το μαύρο μολύβι  είναι και παραμένει γυναικείο στοιχείο του μακιγιάζ!
DON'T

NAIIIII



 Όχι τακούνι οι άνδρες: Συγγνώμη  Tom ( Cruise) και κύριε Σαρκοζί αλλά το τακούνι στους άνδρες, το απορρίπτουν και οι ίδιοι οι σχεδιαστές παπουτσιών. Την τάση αυτή την συναντάμε πρώτη φορά  κατά την αναγεννησιακή περίοδο όταν οι ευγενείς για να φαίνονται εντυπωσιακοί και ψηλοί στερεώνονταν σε 8ποντα παπούτσια. Όμως από τότε άλλαξαν πολλά και το τακούνι στον άνδρα  σήμερα  είναι στοιχείο σχολιασμού ! Αν η φύση δεν σας προίκισε με έξτρα πόντους, μην καταφεύγετε σε μεθόδους και αμφίβολα  trend  που μπορούν να σας εκθέσουν ,αλλα να θυμάστε ότι τα ακριβά αρώματα βρίσκονται σε μικρά μπουκαλάκια!
DON'T
  5 ΠΌΝΤΟΙ !!!! ΚΡΙΜΑ

ΝΑΙIIII


Για το  τέλος, άφησα τις βάτες! Αγαπάμε την ντίσκο και  την ξενοιασιά  των 80’ς αλλά οι βάτες καλύτερα να μείνουν βαθιά χωμένες στο χρονοντούλαπο του παρελθόντος. Κάποια  στιγμή οι σχεδιαστές επανέφεραν την τάση αυτή, με πολύ μικρότερες βάτες, αλλά οι πωλήσεις δεν ήταν οι αναμενόμενες και τις απέσυραν. Γυναίκες –ρόμποκοπ, καθώς οι βάτα του σακακιού που ήταν πάνω από την βάτα της ζακέτας που ήταν πάνω από την βάτα του πουκαμίσου κ.ο.κ  τους έδιναν τόσο όγκο που το αποτέλεσμα ήταν αντιαισθητικό! Οι εύσωμες κοπέλες έμοιαζαν με ντουλάπες, ενώ οι μικροκαμωμένες έμοιαζαν παραμορφωμένες. όσο και αν η  lady gaga  έβαλε κάποια σύνολα με βάτες στις συναυλίες της, εμείς τις έχουμε απορρίψει ήδη!
DON'T
                                                  
NAIIII

 Αν κάτσουμε και ψάξουμε θα δούμε πλήθος trends  που θέλουμε να ξεχάσουμε ακόμα (ψεύτικες ελιές ,υπέρ χλωμά πουδραρισμένα πρόσωπα)! Όλα τα παραπάνω είναι στοιχεία που δημιουργεί ο άνθρωπος στην προσπάθεια του να βελτιώσει την εμφάνιση του, αλλά και η βιομηχανία της μόδας για να προβάλει κάτι καινούριο και εμπορικό!


 Πρόταση μου : να θυμάστε πάντα πως όσες τάσεις και να αλλάξουν ένα δεν πρόκειται να αλλάξει ποτέ, η αγάπη και η αποδοχή  για ο,τιδήποτε φυσικό!!!!
 

4 σχόλια: