Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

ΓΥΑΛΙΑ ΜΥΩΠΙΑΣ: ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΜΟΔΑΤΟ ΑΞΕΣΟΥΑΡ!!!!!

               


ΓΥΑΛΙΑ ΜΥΩΠΙΑΣ: ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΜΟΔΑΤΟ ΑΞΕΣΟΥΑΡ!!!!


Τα γυαλιά μυωπίας πέρα από την ιατρική και χρηστική αξία τους, αποτελούν πια και fashion αξεσουάρ που ανανεώνονται κάθε σεζόν! Οι περισσότεροι οίκοι μόδας λανσάρουν τις δικές τους collections με σκελετούς. Αν και οι περισσότεροι προτιμούν τους φακούς επαφής, δεν είναι λίγοι και εκείνοι που έχουν εντοπίσει την στιλιστική αξία του συγκεκριμένου item και το χρησιμοποιούν ως μέρος μιας πετυχημένης εμφάνισής τους.



 Πολλοί είναι εκείνοι που οι σκελετοί των γυαλιών αποτελούν το φετίχ τους. Όπως προείπαμε, ανάλογα με τις τάσεις, οι σκελετοί αλλάζουν σχέδιο, χρώμα και υφή. Τα τελευταία χρόνια πρώτα στις προτιμήσεις έρχονται τα χρωματιστά κοκάλινα γυαλιά μυωπίας.
       

 Για όσους όμως θέλουν να είναι in fashion, φέτος είδαμε πολύ να φοριούνται τα γυαλιά cat -eye  που αποπνέουν κάτι από την κομψότητα των 60's καθώς και τα μεγάλα ρετρό σχέδια. Προσοχή, τα παραπάνω σχέδια δεν ταιριάζουν σε όλους.


 Όσον αφορά τα χρώματα και τη διακόσμηση, τα animal print τυπώματα, τα floral σχέδια και οι δίχρωμοι σκελετοί είναι οι κυριότερες προτάσεις.


Η επιλογή ενός μοδάτου, πρακτικού και αποτελεσματικού σκελετού δεν είναι εύκολη υπόθεση. Υπάρχουν δύο απόψεις, η μία προτείνει σχέδια τα οποία  βρίσκονται σε απόλυτη αναλογία με το σχήμα του προσώπου και είναι τόσο διακριτικά που από μακριά δύσκολα διακρίνονται. Τέτοια είναι όσα έχουν σκελετό τιτανίου, παρόλο που φαίνονται ευαίσθητα και λεπτοκαμωμένα είναι ιδιαίτερα ανθεκτικά! Από την άλλη(και αυτή είναι που προτιμούν οι περισσότεροι στυλίστες) είναι η άποψη πως τα γυαλιά οράσεως πρέπει να αποτελούν ένα fashion item, όπως συμβαίνει και με τα γυαλιά ηλίου. Σχέδια που τονίζουν τα χαρακτηριστικά του προσώπου ή που έρχονται σε αντίθεση με αυτά, είναι εργαλεία για κομψές εμφανίσεις. Άλλωστε, πόσοι δεν είναι οι επώνυμοι που τα γυαλιά μυωπίας αποτέλεσαν σήμα κατατεθέν τους (βλ. Νάνα Μούσχουρη)!



Για όσους συμφωνούν με τα παραπάνω, οι κοκάλινοι μαύροι σκελετοί σε οποιοδήποτε μέγεθος δημιουργούν σοφιστικέ look(θετικό είναι και ο ευκολοσυνδύαστος χαρακτήρας τους).




 Όσοι θέλετε χρώμα στη ζωή και στην εμφάνισή σας, πρέπει να δώσετε σημασία στο χρώμα της επιδερμίδας σας, τα χρώματα της γκαρνταρόμπας και του σύνηθες μακιγιάζ σας. Στις μελαχρινές επιδερμίδες λοιπόν, οι κόκκινοι και οι άσπροι σκελετοί κάνουν ωραία αντίθεση, ενώ στις ανοιχτές τα πράσινα, τα φούξια και τα πορτοκαλί χρώματα δίνουν ένταση. Οι πιο χλωμές αποφύγετε χρώματα όπως το καφέ, το πορτοκαλί και όσα έχουν βάση το κίτρινο γιατί θα φαίνεστε σαν άρρωστες! Σε αυτές τις περιπτώσεις το λαχανί και το γαλάζιο είναι ιδανικά!



Τέλος, θα ασχοληθούμε λίγο με το μακιγιάζ των γυναικών που φορούν γυαλιά. Συχνά απογοητεύονται αφού θεωρούν πως ό,τι και να κάνουν, κρύβονται πίσω από τα φακούς. Υπάρχει λύση, η συχνότερη είναι απλά να απλώνετε στα βλέφαρα nude  αποχρώσεις και να τονίζετε τα μάγουλά σας και τα χείλη σας με έντονα χρώματα. Τι πιο σέξι από μία γυναίκα με μαύρο σκελετό γυαλιών και κατακόκκινο κραγιόν! Αν πάλι το δυνατό σημείο του προσώπου σας είναι τα μάτια σας τότε μπορείτε να προσθέσετε ένα ζευγάρι ψεύτικες βλεφαρίδες ή πολλές στρώσεις μάσκαρα ή μπορείτε να χρησιμοποιείτε σκιές με glitter και έξτρα λάμψη, επειδή οι φακοί καλύπτουν την ορατότητα: το αποτέλεσμα είναι διακριτικό και σικάτο. Για όσες αγαπάτε τα μολύβια, μπορείτε να περάσετε στο εσωτερικό του ματιού ασημί και άσπρο που κάνουν το μάτι να φαίνεται μεγαλύτερο. Δοκιμάστε όλα τα παραπάνω και σίγουρα θα βρείτε ποιο σας ταιριάζει.

                   

Πέρα από όλα αυτά, αυτό που δεν πρέπει να ξεχνάμε είναι ότι τα γυαλιά είναι πολύ σημαντικά για την καθημερινότητα μας, γι' αυτό σημαντικό είναι να έχουμε και ένα δεύτερο ζευγάρι για ώρα ανάγκης. Όταν λοιπόν πάτε να αγοράσετε τον καινούριο σας σκελετό, μη φοβηθείτε να δοκιμάσετε ακόμα και τα πιο περίεργα σχέδια και σίγουρα θα βρείτε αυτά που θα σας κάνουν να εντυπωσιάσετε



http://www.filodimos.gr/id/index.php?option=com_content&view=article&id=6688:2011-10-22-14-57-08&catid=1199&Itemid=1296




Μακιγιάζ για γυαλιά οράσεως

Είστε από τις γυναίκες που δεν σας αρέσει να πηγαίνετε ούτε μέχρι το περίπτερο χωρίς μακιγιάζ. Παράλληλα, όμως, έχετε και μυωπία, και επειδή δεν σας βολεύουν οι φακοί επαφής, χρησιμοποιείτε γυαλιά οράσεως.

Δείτε, λοιπόν, μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να αναδείξετε το μακιγιάζ σας και να μετατρέψουν τα γυαλιά οράσεως σε στιλ.

Φορώντας γυαλιά, τραβάμε την προσοχή σ’ εκείνο το σημείο, έτσι το πρόσωπό μας φαίνεται ασύμμετρο. Άρα, είναι πολύ σημαντικό να τονίσουμε τα χείλη μας, ώστε να προσφέρουμε ισορροπία στα χρώματα, αλλά και στην ένταση των χαρακτηριστικών του προσώπου μας.
Ένα άλλο πρόβλημα που μεγεθύνεται με τα γυαλιά είναι οι μαύροι κύκλοι. Η λύση είναι η χρήση του κατάλληλου κονσίλερ. Ένας τόνος πιο ανοιχτός απ’ τη βάση, γύρω απ’ τα μάτια, θα μας απαλλάξει απ’ το πρόβλημα. Το απλώνουμε πολύ καλά, ώστε να ενσωματωθεί με το χρώμα του υπόλοιπου προσώπου.
Το κατάλληλο μακιγιάζ για το πρόσωπο που φοράει γυαλιά είναι σε μικρές ποσότητες και σε φυσικά χρώματα, αφού οι φακοί των γυαλιών μας συνήθως μεγεθύνουν το αποτέλεσμα. Οπότε στην περίπτωση που δεν μπορούμε να αποφύγουμε τα γυαλιά, καλό είναι να μην επιλέξουμε σκούρα έντονα χρώματα και smokey eyes.
Στην εσωτερική γωνία του ματιού, τοποθετήστε μια ανοιχτόχρωμη σκιά, για να δημιουργήσετε, ώστε να μειωθεί η απόσταση μεταξύ των ματιών και να φαίνεται ισορροπημένη, αφού ένα άλλο μειονέκτημα των γυαλιών είναι ότι δημιουργούν την ψευδαίσθηση ότι τα μάτια είναι πολύ κοντά μεταξύ τους.

Πηγή: miss.gr


Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 28 Νοεμβρίου 2010, 17:38

2 σχόλια:

  1. AAAA! ti uperoxa guallia! Eidika auta ta strogila! trelenomai... aplos distazo na agoraso ena tetoio zeugari!
    bisous marilia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. marilia pleon ayta ta gyalia thewroyntai retro!!!! an mporeis na ta ypostirikseis pistepse me tha aresoyn se olous!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή