Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

Τα 10 πράγματα που πρέπει να έχει μια γυναίκα, by Dukas

Η θηλυκότητα ως το υπέρτατο αξεσουάρ
Aπό τη Μαρία Παπαγρηγορίου (http://www.ohsochic.gr)






Κάθε γυναίκα θα ήθελε να βρίσκεται… «in his shoes», όπως λένε οι Αμερικάνοι. Στην κορυφή των accessories designer και στην καρδιά της Stylista, o Δούκας Χατζηδούκας περιγράφει τη δική του ιδανική θηλυκότητα μέσα από τη δική του «χρυσή δεκάδα».

1. Ένα ζευγάρι μαύρες γόβες με το καινούργιο μου τακούνι
«Αρχίζω να τις βλέπω σαν κάτι μοναδικό αλλά και διαχρονικό. Δεν είναι μια τάση που έχει σχέση με εποχή – είναι το απόλυτο γυναικείο φετίχ».
2. Καλσόν λεπτό μαύρο, με ραφή πίσω
«Το θέμα είναι ότι όλες οι γυναίκες φορούν ή οπάκ καλσόν ή καθόλου. Αυτό το καλσόν θεωρώ ότι είναι ένα «gadget» που δημιουργεί αμέσως στυλ. Ακόμη και με μια εντελώς απλή φούστα».
3. Κρέμα προσώπου με δείκτη προστασίας
«Είτε έχει ήλιο είτε όχι».
4. Ένα ζευγάρι λάστιχα γυμναστικής
«Η σωματική άσκηση πρέπει να είναι μέσα στη ζωή μας και για την υγεία μας -ψυχική, σωματική- και για την εικόνα μας.  Ένα ζευγάρι λάστιχα είναι αρκετό, ειδικά αν το budget δεν επιτρέπει το γυμναστήριο».
5. Μανικιούρ και πεντικιούρ
«Να είναι περιποιημένα τα άκρα της».
6. Πολιτισμένο λεξιλόγιο
«Δεν μου αρέσει η γυναίκα να βρίζει, να χρησιμοποιεί άσχημες λέξεις».
7. Λιπ γκλος
«Μέσα στην τσάντα της συνέχεια. Ροδαλό, φυσικό, όχι κόκκινο, όχι φούξια - μια απόχρωση που να κάνει τα χείλη να δείχνουν fresh».
8. Ένα clutch bag
 «Ας μην είναι πολύ ακριβό, φτάνει να οριοθετεί την ώρα, την περίσταση – να μη βλέπουμε πια την it bag να κουβαλιέται και σε βραδινές ή κοκτέιλ εμφανίσεις, για να… κάνουμε απόσβεση. Ένα clutch bag είναι ωραίο, δείχνει ότι αλλάζει κάτι - και με τα αξεσουάρ, ούτως ή άλλως, πάντα αλλάζει κάτι».
9. Το άρωμα White Patchouli τουTom Ford
«Μου μυρίζει μαλακτικό ρούχου, καθαριότητα, αλλά δεν το ξεχωρίζω μόνο γι’ αυτό. Θεωρώ ότι πρέπει να το έχει κάθε γυναίκα γιατί τα καλλυντικά της (από το λιπ γκλος μέχρι το hairspray) έχουν το καθένα διαφορετικό άρωμα και προκαλούν «σύγκρουση» και «σύγχυση» - οπότε χρειάζεται ένα άρωμα «ουδέτερο», που να φέρνει σε ισορροπία όλες αυτές τις μυρωδιές πάνω της».
10. Καλούς τρόπους όταν μασά τσίκλα
«Να μην μασά με ανοιχτό το στόμα και να μην ακούγεται όταν μασά».

http://www.stylista.gr/style/hot-stories/8449~Doukas-Xatzidoukas~article
Aπό τη Μαρία Παπαγρηγορίου (http://www.ohsochic.gr) 02/11/2011

1 σχόλιο: