Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

Κάνε τα καλοκαιρινά σου ρούχα, "φθινοπωρινά

Κάνε τα καλοκαιρινά σου ρούχα, "φθινοπωρινά"!

Οι μέρες του Αυγούστου περνούν γρήγορα, τόσο για όσες ξεκουράζονται σε κάποια παραλία, όσο και για όσες βρισκόμαστε ήδη πίσω στην καθημερινή ρουτίνα. Οι βραδιές γίνονται όλο και πιο δροσερές και δεν θ’ αργήσουν και οι δροσερές μέρες, εκείνες που με λύπη σου αποχωρίζεσαι οριστικά το ραντέ φορεματάκι και τα ανοιχτά σου σανδάλια. Τι να κάνουμε βρε κορίτσια… έχει ο καιρός γυρίσματα.Και αυτά τα γυρίσματα του καιρού μας βάζουν - κάθε τέλος του καλοκαιριού - σε περιπέτειες. Τι να φορέσεις, που το πρωί που ξεκινάς για το γραφείο κρυώνεις, κατά τη διάρκεια της ημέρας ζεσταίνεσαι και το βραδάκι ξανακρυώνεις;
Οι καιροί δεν ευνοούν μεγάλα έξοδα για να εξοπλίσεις την ντουλάπα σου με μια πλήρη συλλογή από ντεμί-σεζόν ρούχα, άσε που τα μαγαζιά δεν έχουν ολοκληρώσει ακόμα τις χειμερινές τους παραλαβές και οι επιλογές είναι περιορισμένες...


Είναι λοιπόν η πιο κατάλληλη περίοδος να κάνουμε ένα περίεργο mix and match, συνδυάζοντας καλοκαιρινά με χειμωνιάτικα ρούχα και να ντυθούμε όσο ζεστά χρειάζεται για τα Αυγουστιάτικα δροσερά πρωινά και βράδια, χωρίς να χρειαστεί να αποχωριστούμε ακόμα τα αγαπημένα μας καλοκαιρινά αλλά και χωρίς να κινδυνεύουμε να αρπάξουμε ένα γερό κρυολόγημα.
Αυτό βέβαια επ’ ουδενί δεν σημαίνει ότι θα ντυθούμε σαν ωραία κρεμμυδάκια που θα βγάζουμε ένα- ένα  τα ρούχα μας όσο ο καιρός θα ζεσταίνει στο πέρασμα των ωρών.




μΜερικοί έξυπνοι όμως συνδυασμοί θα μας γεμίσουν με άνεση και στιλ στις καθημερινές δροσερο-ζεστές εμφανίσεις μας. Ας δούμε μερικές ιδέες:

Μπλουζάκι με μπλουζάκι
Φόρεσε μέσα από ένα μαύρο V t-shirt ένα μπλουζάκι τύπου Polo (που μπορείς να το «δανειστείς» κι απ’ την ντουλάπα του καλού σου), βγάλε το γιακαδάκι έξω, γύρνα τα μανίκια δημιουργώντας κάτι σαν ρεβέρ και συνδύασέ το με μια ίσια φούστα ή παντελόνι σε κλασσική γραμμή. Πόσο πιο elegant μπορείς να γίνεις; Πόσο πιο επαγγελματική εμφάνιση μπορείς να κάνεις στο πρώτο meeting της σεζόν στο γραφείο;
Φόρεσε ένα μακρυμάνικο μονόχρωμο μπλουζάκι μέσα από τα αγαπημένα σου t-shirt για πιο casual εμφανίσεις. Συνδύασέ το με το τζιν και τα αθλητικά σου.
Φόρεσε ένα ραντέ μπλουζάκι μέσα από την καλοκαιρινή σου ανοιχτή τουνίκ (αυτήν που φορούσες πάνω απ’ το μαγίω σου). Συνδύασέ την με ένα παντελόνι σε pencil γραμμή και κάνε την απογευματινή σου βόλτα και πήγαινε ένα από τα τελευταία καλοκαιρινά σινεμά με άνεση και στιλ


Μπλουζάκι με φόρεμα
Βάλε ένα εφαρμοστό κοντομάνικο ή μακρυμάνικο t-shirt μέσα από το καλοκαιρινό σου ραντέ φόρεμα. Αν ο καιρός κρυώσει περισσότερο, συνδύασέ το με τις περσινές χειμωνιάτικες γαλότσες ή μπότες σου. Ιδανικό ντύσιμο για κάθε ώρα της ημέρας.
Βάλε ένα κλασικό λευκό πουκάμισο μέσα από το λινό σου αμάνικο φόρεμα για να κάνεις άλλη μια professional εμφάνιση στο γραφείο.


Μπλουζάκι με φουλάρι
Φόρεσε ένα φουλάρι πάνω από το V μπλουζάκι σου, δημιουργώντας με αυτό ένα εντυπωσιακό ζιβάγκο που θα σε κρατήσει ζεστή. Αν η μέρα ζεστάνει μπορείς να το αφαιρέσεις.
Ρίξε στους ώμους σου ένα μαντήλι (χμ… γιατί όχι το παρεό σου;) κάνοντάς του ένα περίεργο δέσιμο. Συνδύασέ το με μονόχρωμα  ραντέ φορέματα, t-shirts και ό,τι άλλο η περίσταση απαιτεί.


Πέδιλα με καλσόν
Οκ, οι σαγιονάρες και τα σανδάλια με τα πολλά λουριά αν φορεθούν με καλσόν θα σε κάνουν να μοιάζεις λίγο σαν… γερμανίδα τουρίστρια.
Τα peep toe πέδιλά σου όμως…; Με λεπτό καλσόν τώρα στις αρχές της δροσιάς αλλά και με πιο χοντρά αργότερα θα μείνουν στην «ενεργό δράση» ολόκληρο το χειμώνα. Φρόντισε στην παπουτσοθήκη σου να προβλέψεις χώρο και για τα πέδιλα αυτό το χειμώνα!

Κάνε λοιπόν έξυπνους συνδιασμούς δημιουργώντας μοναδικές εμφανίσεις πριν αποχαιρετήσεις τα αγαπημένα σου καλοκαιρινά ρούχα.
Ακόμα κάνε οικονομία γιατί η χειμερινή σεζόν όπου να 'ναι ξεκινά και κάθε ευρώ που θα εξοικονομήσεις θα μπορέσεις να το διαθέσεις τα υπέροχα χειμωνιάτικα ρούχα που ετοιμάζονται να γεμίσουν τις βιτρίνες και να μας πάρουν τα μυαλά.

6 σχόλια:

  1. Τί έξυπνες ιδέες είναι αυτές Χριστίνα;;; μπράβο! πού ωραίο blog!φιλάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. hahaha germanida touristria leei. swsto.
    Wraies simvoules pantws, an kai arnoumai na pistepsw oti siga siga teleiwse k auto to kalokairi..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. geia sou fanh!!!!! kalws irthes sthn parea mas!!!!oi idees den einai dikes mou einai apo to femail.gr! to brika poli kalo gia ayto to anebasa! se eyxaristw gia ta kala sou logia!!!! filia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ase Y kai egw den mporw na to dextw oti teleiwse to kalokairi!1!!!1se niwthw

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. hello!!!!!!!!teleio to blof sou!@tha to diavazw sigoura!http://thestyle-guide.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. se eyxaristw poli!!!!!!! kalws irthes sthn parea mas!!!!!tha dw kai to diko sou!!!!!filia

    ΑπάντησηΔιαγραφή