Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011



 ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ  ΜΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΓΚΑΡΝΤΑΡΟΜΠΑ:

δεν υπάρχει τίποτα πιο δύσκολο απο το να δημιουργήσουμε μια ολοκληρώμενη γκαρνταρόμπα!τα βασικά κομμάτια  που πρέπει όλοι να εχουμε δεν είναι και τόσο αυτονόητα....και συνήθως τα ανακαλυπτουμε όταν τα χρειαζόμαστε!!!Δυστυχώς  τα παραπάνω items δεν μπορούν να αντικατασταθούν από άλλα!!!

και ενώ τυπικά οι εκπτώσεις έχουν τελειώσει, οι προσφορές ακόμα συνεχίζονται....ετσι είναι μια ευκαιρία να αγοράσετε απο τα κομματια αυτά ό,τι σας λείπει!

Σημερα θα σας αποκαλυψω το μεγαλύτερο ΜΥΣΤΙΚΟ του <<styling>> - την λίστα με τα βασικα κομματια μιας γκαρνταρόμπας!

  • LITTLE BLACK DRESS:το εχουμε αναφερει απειρές φορές(με τί συνδυάζεται ,πως να το επιλέξετε αναλογα με τον σωματοτυπό σας και τέλος πως να το μετατρεψετε σε casual item)!μπορείτε να κοιταξετε σε προηγούμενα αρθρα στο blog που περιεχονται οι παραπανω πληρόφορίες (καθώς και στο επίσημο site της εφημεριδας φιλόδημος που έχει αρθρα στην στηλη <<instyle>>)!









ακόμα και όταν θέλουν να πρωτότυπήσουν οι σχεδιαστές το little black dress είναι η σταθερή βάση τους.............................



  • ΠΑΛΤΟ:δεν φευγει πότε από την μόδα,αφού οι χαμηλές θερμοκρασίες του χειμώνα  απαιτούν ενα ζεστό ,ανθεκτικό και μακρυ πανωφόρι!Μπόρει το μήκος ή το χρωμα κατα σεζόν να αλλάζει ,αλλα ενα μαυρο παλτο απο το γόνατο και κατς είναι παντα <in>!Πάει με τα πάντα,με όλα τα στυλ και μπορείτε να το φορέσετε από το πρωί μεχρι το βράδυ!Φέτος είδαμε τα καμηλό και τα γκρι παλτό να λανσάρονται από τους μεγάλους οίκους μόδας,αλλα τομαυρό είδαμε οτι δεν το αποχώρίστηκαν ούτε μεγάλοι σταρ του hollygood  στις δημόσιες εμφανίσεις τους!




  • ΛΕΥΚΟ ΠΟΥΚΑΜΙΣΟ:οι περισσότεροι δεν αγαπάμε τα πουκάμισα,όπως και εγω άλλωστε,γιατί χρειάζονται ιδιαίτερη περιποίηση και πάντα σιδέρωμα!ομως υπάρχουν περιστάσεις που ένα πουκάμισο είναι must   και τότε είναι ποθ τρεχουμε πανικόβλητες να βρούμε από φίλους κ γνωστους!Ενδεικτικά αναφέρω επίσημα δείπνα με ταγιέρ,παρελάσεις,αναγκάστικα με πένσιλ φουστες.....ειμαι σίγουρη πώς στο μυαλό σας έρχονταικαι άλλες περιστάσεις....

trendy ή κλασικο πρέπει να υάρχει πάντα στην ντουλάπα μας





  • ΜΑΥΡΟ ΣΑΚΑΚΙ:τα σακάκια δεν φεύγουν πότε απο την <<επικαιρότητα>>,είναι το σύμβολο του επίσημου ενδύματος,τόσο για ανδρες όσο και για γυναίκες!Οσα και να έχετε σε οποιοδήποτε χρώμα και σχέδιο,με βάτες,με τρουκς,ενα μαυρο κλασικό σακάκι μπορεί να τα αντικαταστήσει όλα!το ιδανικό είναι ούτε το πολυ μεσάτο,ούτε τοπολυ φαρδύ βλέπε δεκαετία 90'ς !ενα <<μεσαίο>. αν μπορω να ο χαρακτηρίσω ετσι,που μπορείτε να εχετε άνεση κινήσεων ,χω ρίς να χάνεστε μέσα σε αυτο,είναι ο,τι το καλύτερο!ταίριαζει και με όλους τους σωματότυπους και το καλυτερο είναι οτι κρύβει και τα 2-3 κιλάκια που βάλατε ......δεν θα σας προδώσει ποτέ!



  • ΚΑΠΑΡΝΤΙΝΑ:πιο ανοιξιάτικο πανωφόρι,αλλα πάντα κομψο,σοφιστικό και μυστηρίωδες!Η  κλασικη μπεζ  καπαρντίνα είναι ιδανική και για πιο κρύες αλλα και πιο ζεστές καιρικές συνθήκες,από την άλλη η λευκή  αν εχετε ολα τα παραπάνω πανωφόρια θα σας χρειαστεί για την ανοιξη!ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΟΥ:αν εχετε ήδη ενα παλτο και ενα μαυρο σακάκι μια λευκη καπαρντινα είναι αυτό που σας χρειάζεται για τις εμφανίσεις σας την ανοιξή-φθινόπωρο,αν όμως σας λείπει το παλτο,τότε μια κρεμ ζεστη είναι απαραίτητη!



  • ΦΑΡΔΙΑ ΖΑΚΕΤΑ-ΠΟΥΛΟΒΕΡ:φετος ήταν η χρονια του πουλόβερ η σχεδιάστρια sonia rykel -γνωστή και ωσ η βασιλισσα του πλεκτού-πρέπει να δικαιώθηκε για την υπερβολική της αγαπη στο συγκεκριμενο ρουχο!Τα πουλόβερ ανέβηκαν στις πασαρέλλες και στα επώνυμα ντεφιλέ σε όλον τον κόσμο!Σε μαυρη ή γκρι αποχρωση,είναι οτι χρειαζόμαστε για να μας συνοδεψει σε κάθε μας εμφανιση!



  • ΤΖΙΝ-ΜΑΥΡΟ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙ:όλοι εχουμε αμέτρητα τζιν στην ντουλάπα μας σωλήνες-καπρι,με στρας κτλ,αλλα ενα τζιν κλασικό σε πιο σκούρα απόχρωση,σε γραμμη Α και με κανονικό καβάλο(ουτε να φαίνεται  ο ποπος μας......,ούτε να φτάνει και στο στήθος.....) πάντα χρειάζεται!μπορείτε να το συνδυάσετε σε επίσημες περιστάσεις με ενα σακάκι ή ακόμα και στις πιο εμφανίσεις σας με ενα τζάκετ και αθλητικά!το συγκεκριμένο τζιν ,αξίζει να είναι επώνυμο και να δαπανήσετε λίγα χρήματα παραπάνω ,καθώς είναι ενα σχέδιο που θα το έχετε για πολλα πολλα χρονια...


ακομα και οι λαμπερες σταρς χρησιμοποιούν τις ζωνες!(βλ πρωτη κα τριτη.......)


  • 2 ΖΩΝΕΣ:αξεσουάρ που συνήθως δεν πάει το μυαλό μας οτι το χρειαζόμαστε!Πολλοι είναι γεγονός οτι δεν τις αγαπουν και δεν φορούν,ώστοσο καλό ειναι να εχετε μία πιο πλατιά με αγκραφα(κατα προτιμηση μια μαυρη με ασημι αγκραφα και σχέδιο όπως ενα λουλουδι που είναι alla time clasic)και μια κανονική δερματινή <<αντρική>> θα την αποκαλουσα!Πέρα απ΄την πρακτικη της αξία,να μας κρατα το παντελόνι,απαραίτητη σε περιπτώσεις αυξομείωσεις βάρους!αλλα και  σε περιόδους κρίσεις όλα τα παραπάνω κομμάτια σε περιπτωσεις οικονομίκης κρίσης ,μπορούν να αλλαξουν στυλ με την προσθήκη μία ζωνης!Οσο και να μην το έχουμε συνειδητοποίησει μια μαυρη ζωνη φοεμενη με πουκάμισο απρο,σακάκι και τζιν σκουρο σε α γραμμή ,δίνουν μια πιο σοβαρή πνοη στην εικόνα μας!
πρωινή μαυρη δερματινη τσάντα,απαραίτητη και στην πασαρέλα



  • 2 ΤΣΑΝΤΕΣ:1 μεγάλη μαυρη τσάντα για καθε μερα ,ΔΕΡΜΑΤΙΝΗ και ας μας κοστίσει λίγο παραπάνω είναι το απόλυτο αξεσουαρ για κάθε γυναικα που σεβεται τον εαυτό της και θέλει να είναι κομψη σε ο,τι και να κάνει,΄που και να είναι ,ότι και να φορα!και ένας ΦΑΚΕΛΟΣ  για το βραδυ !Είναι η απάντηση στην casual πρωινή τσαντα!η υφή η πιο γυαλίστερη σχεδόν σατεν είναι παντός καιρού(χειμωνα -καλοκαιρι)!εχω ξαναπει πολλές φορές οτι ενας φάκελος και ενα ζευγαρι μπότες  είναι τα 2 βασικά στοιχεία του βραδινου styling!αφήστε μια-τσαντα φάκελο στο πορτ-μπαγκαζ του αυτοκινητού σας,δεν ξέρετε πότε που μπορείτε να καταλήξετε ανα πάσα στιγμη!

τι καλύτερο για το βραδυ.......και στην παραπάνω φωτο οι πρωταγωνιστριες από to <<sex and the city>> συνοδευούν τις τουαλέτες τους με φάκελο μαυρο!τυχαιό??????? δεν νομιζω........



  • Τέλος ΓΟΒΕΣ!ενα ζευγαρι ψηλότακουνων παπουτσιων είναι απαραιτητά!ουτε εντελώσ μυτερα,ουτε στρογγυλα φοριουνται συνεχως!Η τάση που μας ήρθε απο την νεα υόρκη θέλει οι basic γόβες να είναι πλέον nude  γιατι μακραίνουν οπτικα το πόδι,όσο πιο κοντά στην απόχρωση του ποδιού τόσο το καλυτερο!Εγω έχω μία απόρια,πόσο μπορεί μια τέτοιου χρώματος γόβα μπορεί να φορεθεί με οπακ ή πολυ σκουρο καλσον στο χρωμα του γραφιτή?????Σας αναφερω και την νεότερη τάση ,εσεις υιοθετήστε οποια σας αρεσει περισότερο!Μην ξεπεράσετε τα όρια όμως,το ύψος στο τακούνι να μην ξεπερναει τους 12 πόντους και όχι κοντότερο από 6!

 και η kate holmes εχει υιοθετησει τις nude γοβες!Εσεις στην συγκρουση μαυρες vs μπεζ γόβες,ποιες θα διαλέξετε?




Ολα τα παραπάνω αποτελουν βασικούς στυλιστικούς κανόνες-αν το καλοσκεφτείτε απότελουν βάση όλων μας των συνδυασμών,και περισσότερα απο 2-3 items τα φοραμε καθε μερα και σε καθε μασ εμφανιση!!!!!

Τωρα ,τα υπολοιπα που θεωρούνται αναλώσιμα ,μπορειτε να αγοράζετε πολυ πιο φτήνα και δευτερης ποιότητας,το ιδιο να κάνετε και σε όσα ρουχα ειναι τα trend της σεζον και δν θα φορεθούν την επόμενη σεζον!Για αυτό υπάρχουν και τα αξεσουαρ,που είναι και φτηνά!Αν θέλετε περισσότερες πληροφορίες και πιο αναλυτικούς συνδυασμους μπορείτε να κοιταξετε σε παλαιοτερα αρθρα που  τα εχω σχολιασει !

ΚΑΛΑ ΨΩΝΙΑ Κ ΚΑΛΟΙ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΙ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου