Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011











ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΑΓΑΠΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ...





Πολλοί είναι εκείνοι που πιστευούν οτι η μόδα είναι συνώνυμο της πολυτέλειας !Λαμέ υφάσματα με περίτεχνα σχέδια ,αμπιγιέ πανωφόρια και κομματια με κρύσταλλα,στρασ και παγιέτες, που χρησιμοποιούν ορισμένοι οικοι είναι ιδανικές προτάσεις για αυτούς!

 
      Παρά την οικονομική κρίση και το μινιμαλιστικό πνευμα που κυριαρχεί,αρκετοί είναι οι σχεδιαστές που δεν μπορούν να απαρνηθούν την λαμψη και την πολυτέλεια.Επηρεασμένοι από διάφορες χρονικές περιοδούς και πρόσωπα με το
  • Το λάβαρο του αντι-μινιμαλισμού για τoν χειμώνα 2011 σηκώνει ο οικός balmain,o oποίος ως αντίδοτο στην λιτότητα δεν διστάζει να επιστρατεύσει χρυσοποικιλτά υφάσματα,αμπιγιέ παλτό και τζακετ διακοσμήμενα με κρύσταλλα και στρας.
  • Υποστηρικτές ακόμα αυτής της <<πολυτελούς>> επανάστασης είναι και οι οικοι Cavalli,E.Pucci καθώς και οι νεότεροι σχεδιαστές Rochas ,Jason wu,οι οποιοι δεν διστάζουν να ανακατέψουν το vintage style με άλλα trends όπως είναι τα μοδάτα εμπριμέ τυπώμένα σε χρυσά και λαμέ υφάσματα.
  • Πρόταση που γοητευεί είναι του οικου Alexander mcqueen για ασορτι <<λαμπερά>> σύνολα.Το vogue style ,το συναντάμε και στα αξεσουάρ:από μικρά κοσμήματα μέχρι σε τσάντες και παππούτσια.
  • Δυναμικό comeback κανουν και οι καρφίτσες :μεγάλες πολυτελείς καρφίτσες τοποθετούνται σε μονόχρωμα μπλουζάκια ,σε πουλόβερ,σε σακάκια,τζακετ και πανωφόρια,μεταμορφώνοντας ένα casual item σε πιο επίσημο.prince με τις εκκεντρικές χρυσες και μεταλλίκες εμφανίσεις του.!Εδώ η πολυτέλεια συναντά την υπερβολή -όμως στην μόδα και στην τέχνη τα πάντα επιτρέπονται!!!


ΠΗΓΗ ΕΜΠΝΕΥΣΗΣ:

  • την μία τον λουδοβίκο του 14ου αιώνα με τα βαριά υφάσματα,τα αυτοκρατορικά βελούδα,τα απαλα μετάξια και τα ακριβα κρύσταλλα
  •  από την άλλη τον
  • Το vintage ύφος που προτεινουν οι σχεδιαστές δεν είναι μια απλή απομίμηση των παραπάνω ,αλλά το επαναφέρουν ανανεωμένο!


ΑΝΑΝΕΩΣΗ

Η ανανέωση έρχεται μέσα από την χρήση νέων υλικών όπως γούνα ,φτερά ,κροσια...


Προσοχή όμως γιατί δεν συμβαδίζουν όλα αυτά με την καθημερινη ζωή!Τα παραπάνω σύνολα δεν μπορούνα να φορεθούν το πρωί και κάποια total κόμματια ούτε και το βράδυ!(εκτός και αν το απαιτεί η δουλεία σας).


ΠΩΣ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΤΕ ΤΟ ΣΤΥΛ:
  • Μπορείτε όμως στις εξόδους σας να φοράτε μεμονώμενα item π.χ ένα απλό σύνολο μπορεί να συνοδευτεί από ένα <<λαμπερό>> τζάκετ (barbara bui) και ankle boots στο ίδιο στυλ(βλ δημιουργίες prada).
  • Aκόμα ένα λαμέ παντελόνι με μαύρα σχέδια μπορεί να συνοδευτεί με ένα μαύρο στράπλες μπλουζάκι και ένα ζευγάρι μαυρες ή nude ψηλές γόβες.
  • Πινελιές γκλάμουρ μπορούμε να προσδώσουμε και με τις παγιέτες :Παγιέτες που διακοσμούν σταμπες σε t-shirtς,σορτς,τσάντες και άλλα αξεσουάρ.





Αδιαμφισβήτητα ,η εποχή μας δεν επιτρέπει περιττές σπατάλες ,όμως κάποιες γκλάμουρ πινελιές,σίγουρα θα ανανεώσουν την γκαρνταρόμπα μας!Αν δεν μπορούμε να αγοράσουμε κάτι από τις πολυτελείς δημιουργίες που βλέπουμε στα περιοδικά ,τουλάχιστον λίγα στρασ .....μας αξίζουν!
vintage style προσπαθούν να επαναφέρουν μια ισχυρή δόση από την γοητεία του παρελθόντος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου