Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Ο ΧΡΟΝΟΣ ΜΕΤΡΙΕΤΑΙ ΜΕ .... ΣΤΥΛ

                                      


Το ρολόι είτε σαν όργανο μέτρησης του χρόνου, είτε ως αξεσουάρ  έχει την δική του θέση στο χώρο της μόδας. Ανά σεζόν τα σχέδια , τα σχήματα και οι προτάσεις των σχεδιαστών αλλάζουν, πάντα βέβαια υπάρχουν οι  all time classic  επιλογές. Το ρολόι για πολλά άτομα αποτελεί αντικείμενο-φετίχ. Ρολόγια για κάθε περίσταση, καθημερινά ,σπορ, επίσημα! Έτσι ανάλογα με το σύνολο που έχουν υιοθετήσει επιλέγουν και το αντίστοιχο  ρολόι!

    Για το 2012,  το σχέδιο βραχιόλι – ρολόι  με τα κρεμαστά  charms  έχει κλέψει τις γυναικείες καρδιές .

 Τάση αποτέλεσε η ανάμειξη χρυσού και ασημένιων λεπτομερειών στο ίδιο σχέδιο!


 Τα στρας είναι οι πινελιές που έρχονται να απογειώσουν το σύνολο.

 Άλλα σχέδια που βρίσκονται μπροστά σε προτίμηση είναι  οι αλυσίδες που το ίδιο ρολόι αποτελεί  charm  και οι χειροπέδες –ρολόγια!


 επιλογή του κατάλληλου ρολογιού :δεν είναι εύκολη υπόθεση,
-είναι αξεσουάρ που κοστίζει ( δυστυχώς η περίοδο που διανύουμε δεν μας επιτρέπει τέτοιες σπατάλες)
 Για την σωστή επιλογή και χρήση ενός ρολογιού θ πρέπει να τηρούνται οι παρακάτω περιορισμοί.
  •  Όταν επιλέγετε  να δοκιμάσετε ένα ρολόι, βγάζετε τα βραχιόλια και δαχτυλίδια  και όλα τα αξεσουάρ που τυχόν φοράτε!  Δοκιμάστε το σε <<άδειο>> χέρι, ο όγκος  ή ο χρωματικός συνδυασμός με κάτι που φοράτε μπορεί να σας επηρεάσει.

  • Ανάλογα με το μέγεθος του χεριού και του καρπού σας επιλέξτε το αντίστοιχο μέγεθος, όσες έχετε πολύ λεπτά χέρια αποφύγετε τα ογκώδη ρολόγια, αλλά επιλέξτε σχέδια με λεπτά λουράκια και μικρό καντράν , αλυσίδες ρολόγια και άλλα λεπτά παιχνιδιάρικα σχέδια που δεν καλύπτουν μεγάλη επιφάνεια στο χέρι σαs
                                              

  • Αντίστροφο ισχύει για γυναίκες με << γεμάτα>> μπράτσα και χοντρούς καρπούς. Ζητούμενο η οπτική ισορροπία
  • Όταν επιλέξετε ένα ρολόι με στρας, αποφύγετε στο ίδιο χέρι να φορέσετε άλλα κοσμήματα! Από μόνο του είναι αρκετά παραφορτωμένο, αν πάλι δεν μπορείτε να αποχωριστείτε τα αγαπημένα σας κοσμήματα, τότε επιλέξτε λεπτά σχέδια και στην ίδια χρωματική απόχρωση με το ρολόι.
  •  Προσοχή όσο και να μας αρέσουν τα δερμάτινα λουράκια καλό είναι να τα προσέχουμε γιατί φθείρονται εύκολα οπότε προτιμότερα σε αυτήν την περίπτωση είναι σχέδια που μας δίνουν την δυνατότητα αλλαγής λουριού!
  • Ειδικά τα άσπρα λουράκια όταν φθαρούν φαίνονται  σαν βρώμικα.

  •  Εκτός από τα μπρασελέ και τα παραπάνω,  trendy  θεωρούνται τα δερμάτινα λουράκια  σε μεταλλιζέ αποχρώσεις. Είναι πιο φθηνά από τα μεταλλικά, δημιουργούν την αίσθηση της προσιτής πολυτέλειας και όταν τα βαρεθείτε μπορείτε να τα αλλάξετε.

  •  Για  τις fashionistes  που αγαπούν τα ξεχωριστά λουκ  τα ρολόγια με animal print  καντράν, ανάγλυφα μπρασελέ και  οι χειροπέδες τω οίκων Burberry  και  Gucci    είναι ιδανικά 
                             
  • Τα πλαστικά λουράκι είναι passé και ταιριάζουν μόνο σε παιδιά , αν ωστόσο σας αρέσουν καλή επιλογή είναι αυτά με τα λουράκια σιλικόνης, τα είδαμε το καλοκαίρι του 2011 και είναι και φέτος  <<in>>.
  •  Τέλος, όταν φοράμε ένα ρολόι  πρέπει να συνυπάρχει αρμονικά με το υπόλοιπο σύνολο Όταν δεν είστε σίγουρη, αν το σχέδιο που έχετε αν ταιριάζει με τα υπόλοιπα ρούχα σας καλύτερα να αποφεύγετε να το φορέσετε. Σκεφτείτε το ενδεχόμενο μιας αέρινης τουαλέτας με  ενός αθλητικού ρολογιού από καουτσούκ στο χέρι, αυτομάτως η εμφάνιση  μηδενίζεται.

Για τις επίσημες περιστάσεις  gala,  δεξιώσεις και δώρο γάμου οι οίκοι  Rolex  και  Cartier  φέτος προτείνουν  την σειρά με τις ροζ αποχρώσεις <<pink world>> με ροζ ζαφείρια,διαμάντα και ροζ δέρμα και …..ας επανέλθουμε στην πραγματικότητα.....

                    
Ωραία τα διαμάντια, η τσέπη μας όμως τα αντέχει??? Υπάρχουν και οικονομικές εταιρίες όπως οι  swatch, folie folie ,guess  που  ανανεώνουν συνεχώς την γκάμα των σχεδίων τους. ¨ένα επώνυμο ρολόι πια μπορεί να ξεκινάει από πολύ χαμηλά ( σχέδια swatch από 60 ευρώ)...
Επιλέγουμε προϊόντα που καλύπτουν τα αισθητικά κριτήρια και αντέχει η τσέπη μας! Όπως και  να έχει , αγαπάμε τα ρολόγια, διακοσμούν το χέρι μας και μας αρέσει να μετράμε τον χρόνο με ... στυλ!

1 σχόλιο: