Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

 

ΜΠΕΙΤΕ  ΣΤΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΤΟΥ….. OXFORD SHOES!

http://www.filodimos.gr/

 Για  τον χειμώνα του 2012, είδαμε στις πασαρέλες  τα  αντρικά Brogues,( oxford shoes -το τρυπητό μοτίβο ) να συνοδεύουν girly  φορέματα και άκρως θηλυκά σύνολα. Τα oxford shoes  ήρθαν για να μείνουν και να αποτελέσουν την πιο in style επιλογή! Είναι τα δετά εκείνα παπούτσια που μας  φέρνουν στο μυαλό τους άνδρες  με σμόκιν και ψηλά καπέλα της δεκαετίας του 30. Κάπου εκεί αποκτούν θέση και στην γυναικεία γκαρνταρόμπα , όταν λόγω της έλλειψης υφασμάτων κατά την διάρκεια των πολέμων, οι γυναίκες αναγκάζονταν  να δανείζονται ρούχα από τα αρσενικά μέλη της οικογένειας. Αυτό ήταν η αρχή, ώστε  να τα γνωρίσουν, να τα  δοκιμάσουν  και να μην τα ξαναβγάλουν ποτέ!

 Με το πέρασμα των χρόνων τα χρώματα άλλαξαν τα ασπρόμαυρα σχέδια  αποκτούν έντονα χρώματα,  μεταλιζέ αποχρώσεις και γυναικείες πινελιές (αντί για κορδόνια σατέν κορδέλες). Η φίρμα Paul Smith  προτείνει σε κάθε collection της  νέα σχέδια σε oxford shoes   που μας εκπλήσσουν ευχάριστα. Πολλά  είναι τα επώνυμα   brands που  ακολουθούν το παράδειγμα της όπως  Michael kors, camper, Louboutin (είτε στην κλασική εκδοχή, είτε σε μορφή ankle boot με τακούνι).
      

                                                            

Για το καλοκαίρι του 2012, η  peep toe εκδοχή των oxford shoes   έρχεται  για να εντυπωσιάσει! Όσες όμως και αλλαγές  να γίνουν, δεν χάνουν ποτέ την άνεση που προσφέρουν. Παπούτσια σταθερά που δεν πιέζουν το πέλμα  και άκρως αναπαυτικά ακόμα και στην εκδοχή με τακούνι στιλέτο.
    
                                                
Πώς μπορούμε να τα συνδυάσουμε?

Όσο και να φαίνεται δύσκολο τα συγκεκριμένα υποδήματα  συνδυάζονται :
  • με τις  pencil  φούστες σας,
  •  τα φορέματα στυλ δεκαετίας 60
  • με τα  boyfriend jeans σας.
           
  • Κομψή επιλογή αποτελεί ο συνδυασμός τους με cigarette  παντελόνι, πουκάμισο λευκό και ένα μεσάτο γιλέκο ή σακάκι!
  • Αν πάλι είστε λάτρης του πιο κλασικού ένα παντελόνι σε Α γραμμή και ένα δαντελένιο τοπ /σατέν πουκάμισο είναι ιδανικά τόσο για το γραφείο όσο και για πιο  formal  περιστάσεις.
  • Πως σας φαίνεται  η ιδέα της μίνι φούστας με πιέτες και ένα γιλέκο σε μακριά γραμμή, εύκολο, κομψό και σέξι.
  •  αν είστε φαν των κολάν , επιλέξτε ένα με στρας ή τρουκς   με ένα σεμιζιέ φόρεμα ή ένα boyfriend  φαρδύ πουκάμισο με ζώνη αν το προτιμάτε.
  •  συνοδεύουν με απόλυτη αισθητική αρμονία πανωφόρια όπως κάπες, σταυρωτά παλτό ως το γόνατο, κλασικές καπαρντίνες καθώς και σακάκια σε Α γραμμή.
-Αποφύγετε όμως  να τα φορέσετε με << φουσκωτά >> μπουφάν (κοντά ή μέχρι το γόνατο)  που δίνουν την αίσθηση του πρόχειρου!
-αποφύγετε τα περιττά αξεσουάρ

  •  ένα κολιέ ή ένα ζευγάρι πέρλες (faux  ή αληθινές) ό,τι έχετε  σε ένα μονόχρωμα σύνολο είναι υπεραρκετά!
  •  Έξυπνη επιλογή αποτελεί ένα φουλάρι ή ένα σατέν μαντήλι στο λαιμό!
  •  Σχετικά με την τσάντα, , μία μίνιμαλ τσάντα ώμου  είναι η καλύτερη επιλογή για κάθε μέρα
  •  και ένας απέριττος μαύρος φάκελος για το βράδυ.
Μετά από όλα τα παραπάνω μήπως ήρθε η ώρα  να αποκτήσετε και τα δικά σας  oxford shoes  ? Το ιδιαίτερο στυλ που αποπνέουν , η φινέτσα τους δεν θα αφήσουν κανένα ασυγκίνητο!
 

3 σχόλια:

  1. Γεια χαρά Χριστίνα! Χάρηκα που σε είδα στο σπιτάκι μου και πέρασα να σου πω κι εγώ ένα γεια. Πολύ ωραίος ο χώρος σου και χρήσιμα όσα μας λες ...Μου άρεσε το μπλοκ σου και θα τα λέμε . Να περνάς καλά Καλό Σ/Κ και χρόνια πολλά για τη σημερινή μέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. μου φαινονται, αβολα και σκληρα βρε κοριτσια..σιγουρα, δεν θα ηθελα, να φοραω τα αντιστοιχα ανδρικα.

    καλο βραδυ :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Νομίζω ότι εγώ δεν θα μπορούσα να υποστηρίξω τα ανδρόγυνα παπούτσια.
    Έχεις κάτι από μένα!
    http://beautystr.blogspot.com/p/awards-tag.html
    Φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή