Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011

Ολοκληρώθηκε η 10η Διεθνής Εβδομάδα Μόδας (γενική επισκόπηση)!!!!

Ολοκληρώθηκε η 10η Διεθνής Εβδομάδα Μόδας

 Με τεράστια επιτυχία, εντυπωσιακά fashion shows και λαμπερούς προσκεκλημένους ολοκληρώθηκε η 10η Διεθνής Εβδομάδα Μόδας Athens Xclusive Designers Week

Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε η 10η Διεθνής Εβδομάδα Μόδας Athens Xclusive Designers Week, όπου, μετά από εντυπωσιακά fashion shows και λαμπερούς προσκεκλημένους στο Συνεδριακό Κέντρο Εθνικής Ασφαλιστικής, κορυφώθηκε με ένα εντυπωσιακό party στο Baraonda Athens, αφιερωμένο στους σχεδιαστές που συμμετείχαν στη διοργάνωση.  Οι σχεδιαστές της AXDW


































εμφανίστηκαν στο “Meet the Designers Party” συνοδευόμενοι από μια επώνυμη «μούσα» τους, η οποία φορούσε μία δημιουργία τους, ενώ οι υπόλοιποι προσκεκλημένοι διασκέδαζαν σε μια ατμόσφαιρα όπου η μόδα και το στιλ είχαν την τιμητική τους!

Η 10η και επετειακή Athens Xclusive Designers Week είχε ως επίκεντρο την υποστήριξη της Ελληνικής Μόδας και των Ελλήνων Σχεδιαστών περισσότερο από ποτέ, με μήνυμα “Keep Greek Fashion in Your Hearts”. Σ’ αυτό το πλαίσιο, παρουσίασε για πρώτη φορά αποκλειστικά Έλληνες σχεδιαστές που δραστηριοποιούνται είτε στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό, όπως το Παρίσι και ο Καναδάς. Επιπλέον, στην έκθεση Fashion in the Works οι επισκέπτες είχαν την δυνατότητα να απολαύσουν τα σκίτσα μερικών από τους πιο σημαντικούς σύγχρονους Έλληνες σχεδιαστές, όπως μεταξύ άλλων η Loukia, ο Erotokritos, οι Deux Hommes, οι Mi-Ro, η Thes Tzivelli, η Celia D.
Στις επιδείξεις μόδας για τη σεζόν Άνοιξη-Καλοκαίρι 2012 που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης, παρουσίασαν τις συλλογές τους οι εξής σχεδιαστές:

Ο σχεδιαστής Αντώνης Σπάθας, με το label jeAnS. Μια συλλογή πολυμορφική, στην οποία κυριαρχεί το μπεζ, το blue-black, και φυσικά τα φερμουάρ, που είναι και το χαρακτηριστικό του σχεδιαστή.

Ο «ρομαντικός» Miltos, που μας ταξίδεψε με τη συλλογή του στη μυστικιστική θυληκότητα της εποχής του Ναπολέοντα. Ολομέταξη μουσελίνα, γαλλικές δαντέλες και έντονο κόκκινο βουργουνδίας σε συνδυασμό με μπεζ ήταν τα κυρίαρχα στοιχεία αυτής της συλλογής.

Ο Tassos Sofroniou με την καταπληκτική πρώτη συλλογή της ανδρικής σειράς Conquistador. Η κεντρική ιδέα της συλλογής βασίζεται στην στιλπνότητα που αποπνέει μία στολή. Σιλουέτες αυστηρές αλλά άνετες, σε μαύρο, λευκό και γκρι, με πολλά κομμάτια να αποτελούν τα new basics για τον σύγχρονο άντρα.

Ο Stelios Koudounaris που για άλλη μια φορά εντυπωσίασε το κοινό με τη συλλογή του Entropia. Κλασσικά και νέα υλικά συνδυάζονται, και παρά τη φαινομενική «αταξία» τους, δημιουργούν μια συνολική αρμονία και ροή. Τα χρώματα που κυριαρχούν στη συλλογή είναι το ivoire και το μαύρο.

Ο Erotokritos, που ήρθε από το Παρίσι αποκλειστικά για να παρουσιάσει τη συλλογή του στη 10η AXDW. Η συλλογή του σχεδιαστή με τίτλο “Garden Party” εντυπωσίασε το κοινό με τη φρεσκάδα, το κοριτσίστικο και ταυτόχρονα σέξυ look, και τα μοναδικά πολύχρωμα prints.

Η  ταλαντούχα σχεδιάστρια Ourania_Kay, που εντυπωσίασε το κοινό όχι μόνο με τη συλλογή της, αλλά και με ένα μοναδικό μουσικοχορευτικό performance στην πασαρέλα. Η συλλογή της Ourania_Kay είναι γεμάτη χρώμα και αποτελείται από αέρινες φόρμες,  που μπορεί ο καθένας να φορέσει στην καθημερινότητά του.


































 Ο Stephan Caras, που παρουσίασε μια συλλογή γεμάτη θυληκότητα και αισθησιασμό, με έντονη χρήση του μαύρου συνδυασμένο με φούξια πινελιές. Το show του Stephan Caras επιφύλλασε στο κοινό ένα μοναδικό φινάλε: την πανέμορφη Rosalie Van Breemen, πρώην σύζυγο του Alain Delon να περπατά στην πασαρέλα!

Το avant garde δίδυμο Celebrity Skin με μια καταπληκτική συλλογή αλλά και πολλούς επώνυμους στην πασαρέλα. Ο τίτλος της φετινής συλλογής τους είναι Industrial Ray, η οποία χαρακτηρίζεται από ετερόκλιτα υλικά και φόρμες, εμπνευσμένη από τη γοητεία του Gaudi. Βασικά χρώματα ήταν το μαύρο, το nude και το λευκό.

Το brand Ratt by Rita Attalla που κέρδισε τις εντυπώσεις του κοινού για άλλη μια φορά με τις πολυμορφικές και γεμάτες χρώμα δημιουργίες της συλλογής Άνοιξη-Καλοκαίρι 2012. Έντονα χρώματα, ριγέ υφάσματα και κορδέλες ήταν κάποια χαρακτηριστικά αυτής της συλλογής.

Η Celia D. που παρουσίασε τη νέα της συλλογή με τίτλο Indian-Gypsy. Η σχεδιάστρια συνδυάζει ethnic στοιχεία με το ρομαντικό στιλ, σε χρώματα της γης αλλά και πορφυρές αποχρώσεις. Η συλλογή αποπνέει το δυναμισμό της ινδιάνικης φυλής συνδυάζοντας στοιχεία από την άγρια ομορφιά των gypsies.

Η 2η ημέρα της διοργάνωσης ήταν όπως πάντα αφιερωμένη στους Νέους Σχεδιαστές και στην τελετή απονομής New Designers Awards by Buldoza.

12 νέα ταλέντα της σχεδιαστικής σκηνής παρουσίασαν τις συλλογές τους και διαγωνίστηκαν για σημαντικά βραβεία, ενώ η περσινή νικήτρια του Βραβείου Best Trendsetter, CorBo, «έκλεισε» τις επιδείξεις μόδας της βραδιάς με τη συλλογή της για τη σεζόν Άνοιξη-Καλοκαίρι 2012. Το online shop Buldoza.gr, ο απόλυτος προορισμός on-line αγορών για την γυναίκα και τον άνδρα, ήταν ο χορηγός του φετινού θεσμού και ήταν εκεί για να τους στηρίξει.

Τα βραβεία για τα οποία διαγωνίστηκαν οι νέοι σχεδιαστές ήταν:
Best New Designer, όπου ο νικητής κερδίζει τη μοναδική ευκαιρία να συμμετάσχει σε ένα fashion week του εξωτερικού.

Best Trendsetter by MTV, όπου ο νικητής κερδίζει ένα μοναδικό αφιέρωμα στο κανάλι MTV, μέσα από το οποίο θα έχει τη δυνατότητα να προβάλλει τη δουλειά του στο ευρύ κοινό και να αποτελέσει εφαλτήριο για την αναγνωρισιμότητά του στον κλάδο.

Best Catwalk, όπου ο νικητής κερδίζει ένα μεταπτυχιακό short course στον τομέα του Fashion Design από το IEK AKMH.






































Φέτος, για πρώτη φορά σε συνεργασία με το Buldoza, η AXDW καθιέρωσε ένα ακόμα βραβείο, το «Βραβείο Κοινού». Στα διαλλείματα των επιδείξεων μόδας, χιλιάδες κόσμου έσπευσαν στο stand του Buldoza προκειμένου να ψηφίσουν τον αγαπημένο τους νέο σχεδιαστή και να τον αναδείξουν ως “Most Favorite New Designer”. Ο νικητής του Βραβείου Κοινού, ο Most Favorite New Designer, κερδίζει ένα ετήσιο συμβόλαιο συνεργασίας με το online shop Buldoza.gr, διασφαλίζοντας έτσι την πρώτη εμπορική του συμφωνία ως νέος σχεδιαστής!

Στην κριτική επιτροπή για την αξιολόγηση των διαγωνιζόμενων συμμετείχαν η κυρία Τούλα Αγγλούπα, εκπρόσωπος του ομίλου Αγγλούπα, ο σχεδιαστής μόδας Νίκος Αποστολόπουλος, ο σχεδιαστής μόδας Erotokritos, η Ξένια Ιωάννου, Αρχισυντάκτρια του TLIFE.GR, η Αννούσα Μελά, fashion editor του HELLO!, η Λένα Παπαχριστοφίλου, δημοσιογράφος μόδας του Votre Beaute και η Ελίνα Ρομπάκη, εκπρόσωπος του online shop Buldoza.gr

Παρουσιαστής της τελετής απονομής New Designers Awards by Buldoza ήταν ο γνωστός σε όλους Τρύφων Σαμαράς, ο οποίος με τη λαμπερή του προσωπικότητα, έδωσε άλλο αέρα στη βραδιά!

Νικητές του φετινού θεσμού αναδείχθηκαν οι:
Konstantinos Mitrovgenis: ο ταλαντούχος σχεδιαστής με τις πολυμορφικές δημιουργίες κυριολεκτικά αποθεώθηκε από το κοινό, και απέσπασε 2 βραβεία, αυτό του Best New Designer και Best Catwalk.
Lila Nova: η σχεδιάστρια εντυπωσίασε τόσο με τη δημιουργικότητά της, όσο και με την υψηλή
 ποιότητα ραφής της συλλογής της και απέσπασε το 2ο βραβείο, αυτό του Best Trendsetter.
Zina Glou: η σχεδιάστρια με τη ζωντανή και παραμυθένια συλλογή αναδείχθηκε η αγαπημένη του κοινού, και κέρδισε το βραβείο Most Favorite New Designer, που αντιστοιχεί σ’ ένα ετήσιο συμβόλαιο με το online shop Buldoza.

Οι υπόλοιποι νέοι σχεδιαστές που διαγωνίστηκαν είχαν εξίσου πολύ αξιόλογες συλλογές και ήταν οι: H-era, Nektarios Elias Mertios, Odysseas Papadogiorgakis, Tammy’s Archive, nadia Rapti & Teknio kerasioti, E.L.R. by Irene Lytra, Sisi Aretaki, Nassos Ntotsikas και Maraveya.

Tο μακιγιάζ της 10ης AXDW επιμελήθηκε η γαλλική μάρκα επαγγελματικού μακιγιάζ MAKE UP FOR EVER που διατίθεται αποκλειστικά στα SEPHORA. Η AXDW είχε τη χαρά να φιλοξήσει τους head makeup artists της MAKE UP FOR EVER από το Παρίσι οι οποίοι μαζί με τον Έλληνα makeup artist Εμμανουήλ Αποστολάκη, επιμελήθηκαν το μακιγιάζ για τις επιδείξεις μόδας της διοργάνωσης.

 

 πηγή:1 Νοεμβρίου 2011 | 09:45 π.μ. http://fe-mail.gr/pages/posts/fashion_athens_xclusive_designers_week_/fashion_athens_xclusive_designers_week_7613.php

1 σχόλιο:

  1. analitikotati k bravo!eskairetiki anartisi..latrepsa arketes silloges...exoume polla nea paidia k me poli talento k auto ka8e xrono fainetai olo k perissotero!

    ΑπάντησηΔιαγραφή