Σάββατο 27 Αυγούστου 2011

Ο ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΑΣ ΤΗΣ ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΕΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΑΣ ΤΟ ΜΥΑΛΟ!

  ΠΩΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ  ΤΑ ΑΔΥΝΑΤΑ .......ΔΥΝΑΤΑ!!!

                                    


 Ο ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΑΣ ΤΗΣ ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΕΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΑΣ ΤΟ ΜΥΑΛΟ!


 Προσπαθώ πάντα να βρίσκω βιβλία που έχουν σχέση με την μόδα και γενικότερα με τον τομέα της εμφάνισης! Ειδικά αν δω οτι κάποιο βιβλιοπωλείο έχει  προσφορές ή ξεπουλάει τότε είναι που  ειμαι ικανή να αγοράσω ο,τιδήποτε εχει έστω και ένα κεφάλαιο μέσα που μιλά για την εμφάνιση !

Ετσι έπεσε στα χέρια μου το βιβλίο της  Sylvia Schneider  << η μοναδική ομορφιά σου! Συμβουλές ομορφιάς και υγείας για όλα τα κοριτσια>> εκδ Πατάκη!!!


 Αν και μιλά περισσότερο για το στάδιο της εφηβείας πολλά από τα τιπς που προτείνει αφορούν όλες εμας που θέλουμε να ειμαστε και ΝΙΩΘΟΥΜΕ  ομορφες!


Αυτό όμως που τράβηξε την προσόχη μου περισσότερο  είναι το κεφάλαιο που μιλά γενικότερα για το αδυνάτισμα,την ομορφιά σαν έννοια,τις ανασφάλειες που έχουμε οχι μόνο στην εφηβεία ,άλλα όσο χρονων και να είμαστε!!!!Το σύνδρομο  barbie, το αδυνάτισμα των μοντέλων η εμμόνη με την εξωτερική εμφάνιση αναλύονται εδω με τον καλύτερο τρόπο!!!!
                             
                                                    
Αν και δεν αποτελεί άμεσα το περιεχόμενο αυτού του κειμένου κομμάτι του styling  σκέφτηκα πως θα ήταν καλό να αναφερθώ και εγώ στα παραπάνω θέματα!!!! και ένα ατομό να μπορέσει να βοηθηθεί για μένα είναι κέρδος!!!!!

Οπως λέω και στον τίτλο όλα είναι στ μυαλό,αυτό είναι που καταστρέφει την αυτοπεποιθεσή μας!ελάχιστοι είναι αυτοί που είναι <<τέλειοι>>,που μεταξύ μας και αυτοί κάπου θα υστερούν και κάπου θα έχουν ανασφάλειες!Γιατί όσο και στα περιοδικά να φαίνονται όλα λαμπερά στην πραγματικότητα ,όλοι ξερουμε ποια είναι η αληθεια! άλλωστε πόσες φωτογραφίες δεν δείχνουν τους σταρς που όλοι αγαπάμε να είναι στην παραλία .... και τότε οι αποκάλυψη ναι έχουν κυτταρίτιδα,έχουν κρεμάσει,και έχουν και αυτοί τα πατσάκια τους!!!!

                                           

                                            
Δεν αναφέρω ονόματα,άλλα όλοι εχουμε τις τελευταίες φωτο που κυκλοφορουν στο ιντερνετ από εγχωριούς σταρ!

                                                       
                                                     

Η ομορφιά,λοιπόν, δεν είναι ούτε το νούμερο 34, ούτε αυτο που βλέπουμε στην τηλεόραση και στα περιοδικά!Η ομορφιά βρίσκεται  στην ακτινοβολία μας και σε αυτό που εκπεμπουμε!!!!!Οταν τα έχεις βρει με τον εαυτό σου και το σώμα σου  ΑΚΤΙΝΙΒΟΛΕΙΣ!

                                     

 Πέρασα και εγώ την φάση να  θέλω να είμαι όλο και πιο αδυνατη σε σημείο να μου έχει εμμονή! μου εφταιγε το σώμα μου, σκορπούσα χρήματα για λογιών <<θαυματουργα σκευασματα>> κτλ, το αποτέλεσμα να είμαι δυστυχισμένη!
όταν πήρα αποφαση πως ποτέ δεν θα είμαι ο τύπος της κοπέλας skinny  ,τότε αρχισα να νιώθω πιο όμορφη!!!!



ΤΙ ΕΚΑΝΑ?????
 αυτό που λέει και το συγκεκριμένο βιβλίο << ΑΝΑΚΑΛΥΨΑ ΤΑ ΔΥΝΑΤΑ ΜΟΥ ΣΗΜΕΙΑ!!!!>> και μετέτρεψα τις αδυναμίες μου σε προτερήμματα!

έτσι σταμάτησα να βάζω τον εαυτό μου στην γωνία επειδή έχω χοντρά μπουτάκια και απλώς αποφάσισα πως  είναι  juicy  όπως της  beyonce!!!!!

Με τον ίδιο τροπο μπορεί η καθεμία από εμας να μετατρέψει τις αδυναμίες της!
πετυχημένο παράδειγμα είναι αυτό που αναφέρει το παραπάνω βιβλίο.....<< δεν είμαι τεμπελα,απλά μου αρέσει να έχω χρόνο για δημιουργικές ιδέες>>....

Αν υποβιβάζουμε οι ίδιες τον εαυτόμας ,γιατί να μας σεβαστούν οι άλλοι???

Στην τελική πάντα υπάρχουν πράγματα,ακόμα και πολύ μικρά (που τις περισσότερες φορές τα θεωρούμε ασήμαντα ) στα οποία υπερέχουμε!!!!! Ετσι σε κάθε μας <<αδυναμία>> αν θεωρούμε οτι είναι τόσο φοβερή μπορούμα να τα αντιπαραβάλουμε!!!!!
Τι σημασιά έχει που έχω κοιλίτσα, μπορώ όμως να ντύνομαι ωραία,ή να κάνω πετυχημένες αγορες ή και ακόμα  κάποιο άλλο ταλέντο!!!!




Ο λατρεμένος  Karl Langerfield   είχε πει κάποτε ότι: << ακτινοβολία είναι αυτό που συμβαίνει όταν βλέπουμε κάποιον και οι άλλοι σχεδόν εξαφανίζονται.ΔΕΝ έχει να κάνει με την ΟΜΟΡΦΙΑ αυτό!Ενας άνθρωπος αποτελεί προσωπικότητα όταν ΔΕΝ θέλει να εξομοιωθεί με τους άλλους!Η ΓΟΗΤΕΙΑ ανήκει στην ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ και την ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ, η γοητεία και η ακτινοβολία διαρκούν περισσότερο πό την ομορφιά>>!!!!

                


Σίγουρα κάτι ξέρει ο σχεδιαστής που είναι  εξ ολοκλήρου στον κόσμο της ομορφιας!!!! και μην ξεχναμε πως είναι -κατα την γνώμη μου- και αυτός πολύ ασχημός,αλλά ποιος το προσέχει αφού προβάλει το ταλέντο του!!!
Οταν βλέπεις όλες αυτές τις δημιουργίες του οίκου  chanel,  ποιος κάθεται να σκεφτει αν ο Καρλ είναι όμορφος!
                             


Οι εμμονές δεν είναι για εμάς,

                                      εμείς πολαμβάνουμετην διαδικασία να είμαστε όμορφες όπως είμαστε!!!!

ΝΑΙ έχουμε αδυναμίες ,αλλα εχουμε και  ΠΟΛΛΑ ΠΡΟΤΕΡΗΜΑΤΑ!!!!!

                                   

ΝΑΙ  προσέχουμε την εμφανισή μας ,
         ΝΑΙ θέλουμε να έχουμε ένα ωραίο και θελκτικό σώμα
                  ΝΑΙ αγαπάμε να είμαστε ενημερωμένες και  in fashion
                         ΝΑΙ   μας αρέσει το  shopping
                                 ΝΑΙ θέλουμε να είμαστε στυλάτες σε κάθε μας εμφάνιση

                                                




ΑΛΛΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ  ΣΕ ΣΗΜΕΙΟ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΜΜΟΝΗ!!!

Μην ξεχνάμε είμαστε παντα   ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΕΣ   όταν είμαστε ΕΜΕΙΣ- Ο ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΕΥΑΤΟΣ ΜΑΣ!!!

όλα τα άλλα δεν έχουν σημασία!

                      
                                                        
                                                                   

            Πηγη: Sylvia Schneider  << η μοναδική ομορφιά σου! Συμβουλές ομορφιάς και υγείας για όλα τα κοριτσια>> εκδ Πατάκη!!!σελ 10-25!μετάφραση Ευα Βαρδάκη-Βασιλείου

2 σχόλια:

  1. Μπραβο για το θεμα που επελεξες!
    Συμφωνω απολυτα, το πως βλεπουμε εμεις τον εαυτο μας μετραει, ολα πηγαζουν απο εμας.
    misstarshiny.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. eyxaristw poli misstarshiny!!! h emfanish einai kati pou apasxolei oles mas,alla oso pio grigora apodesmeytoume apo ta pseytika eidwla kai katalaboyme oti ola ksekinoun apo emas toso pio eytyxismenes tha eimaste!!!!!tha aktinoboloume!

    ΑπάντησηΔιαγραφή