Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

ΝΕΟΙ ΜΟΔΑΤΟΙ ΟΡΟΙ !ΤΙ TΕΛΙΚΑ ΣΗΜΑΙΝΟΥΝ?

 

    NΕΟΙ ΟΡΟΙ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΜΟΔΑΣ!!!!
                                                                 ΤΙ ΤΕΛΙΚΑ ΣΗΜΑΙΝΟΥΝ???


η τεχνολογία,οι επιστήμες,οι τέχνες και σχεδόν όλοι οι τομείς της ανθρώπινης δραστηριότητας συνεχώς εξελίσονται!!!
 το ίδιο συμβαίνει και στο χώρο της μόδας,που πρέπει μάλιστα να ανανεώνεται και να πρωτείνει νέα πράγματα πιο γρήγορα από όλους τους άλλους τομείς,αφού ανα εξάμηνο οι τάσεις στα ρούχα,στο  styling  και στην γενικοτερη αισθητική αλλάζουν!!!!



                             

 οι περισσότεροι <<όροι>> σχεδόν σε όλες τις επιστήμες προέρχονται από τα αγγλικά,το ιδιο συμβαίνει και στον ευρύτερο χώρο της <<ομορφιάς,του ντυσίματος.της καλαισθησίας της προσωπικής εμφάνισης>>άλλωστε από τις 4 μητροπόλεις της μόδας οι 2 ανήκουν σε χώρες με επίσημη γλώσσσα την αγγλική!(βλ νεα Υόρκη,Λονδίνο)
            
                                                           
Καλά ως εδώ,όμως τα προβλήματα αρχίζουν όταν  άρθρα και κείμενα που αναφέρονται σε fashion items είναι γεμάτα  <<ΑΓΝΩΣΤΕΣ ΛΕΞΕΙΣ>>!!!Και  οταν το νόημα βγαίνει από τα συμφραζόμενα και την εικόνα δεν υπάρχει θέμα,τι γίνεται όμως όταν λείπουν τα παραπάνω????

Τότε  μία από τις αγαπημένες συνήθειες των γυναικών μετατρέπεται σε εφιάλτη.....και το αγγλικοελληνικό λεξικό δεν μπορεί να βοηθήσει!!!!

                                             
                              

γιατί λοιπόν μια τόσο αγαπημένη συνήθεια να γίνει ακατανόητη και κουραστική????

υστερα από μια μικρή ερευνα σε γνωστές και φίλες ,συγκέντρωσα λέξεις- όρους ,που τους φάνηκάν λιγότερο γνωστές!!!!!
                                                
  • swap party:είναι νέα τάση και συμβαίνει πια και στην ελλάδα!!!Το ρήμα από μόνο του σημαίνει ανταλλάσω,αλλά τώρα το πάρτυ που κολλά θα δούμε αμέσως....είναι ένας τρόπος να ανανεώσετε την γκαρνταρόμπα σας χωρίς να ξοδέψετε χρήματα!!!κανονίζονται σε διάφορα μέρη τέτοιες συγκεντρώσεις και εκεί μπορείτε να πάτε ρούχα,παπούτσια,αξεσουάρ,fashion items, σε άριστη κατάσταση και πιότητα που δεν τα φοράτε και να τα ανταλλάξετε με κάποιου άλλου!!!Και γιατι να το κάνετε αυτό???
π.χ. τι θα λέγατε αν εκείνο το παντελόνι που το πήρατε πρόπερσι και το φορέσατε μόνο μιαφορά ,γιατί μετα παχύνατε/δεν σας άρεσε /για άλλους λόγους,το <<ξεφορτώνοσαστε>> και στην θέση του αποκτούσατε εκείνο το ζευγάρι κόκκινες γόβες που θέλατε καιρό ,αλλα τα οικονομικά σας δεν το επέτρεπαν????
                            
τέτοια parties  μπορείτε να βρείτε σε sites όπως  lifeinathns.com, clemmiemelroy.blogspot.com,


                                       
  • eco fashion:ίσως αν το βλέπατε ολοκλήρωμένο ecological fashion  να το καταλαβαίνατε τι σημαίνει,δυστυχώς όμως ο όρος καθιερώθηκε <<eco fashion>>  και έτσι θα το βρείτε και θα το ακούσετε!το περιβάλλον κινδυνεύει και πρέπει όλοι να βοήθήσουμε να σταματήσει αυτή η καταστροφή!!!ο χώροςτης μόδας δεν θα μπορούσε να μην ευαισθητοποιηθει!!!! ετσί είδαμε ρούχα από υφάσματα ανακυκλώσιμα και second-hand  υλικά!!!πολλές επώνυμες φίρμες έχουν δημιουργήσει και τις <<οικολογικές>> σειρές τους που δεν στερούνται σε φαντασία και κομψότητα!!!
                                             

  • renting: το ρήμα  rent  σημαίνει νοικιάζω,όμως πως μπορούμε να το συνδυάσουμε με τα ρουχα??και όμως το  renting  είναι και αυτό ένα trend  ,για να  αντιμετωπιστεί η οικονομική κριση και όχι μόνο!!!! υπάρχουν καταστήματα που δεν πουλάνε τα μοδάτα <<προιόντα>> τους άλλα τα νοικιάζουν!!!! αναλογά με το προιόν και τις ημέρες προσαρμόζεται και η τιμή!ευκαιρία να εμφανιστείτε  με εκείνη την μεγάλη τσάντα  burberry  που τόσα χρόνια ονειρευόσασταν!!!!Το ίδιο μπορείτε να κάνετε  και με φορέματα!!!! θέλετε να καταπλήξετε,αλλά δεν έχετε κάτι νέο να φορέσετε,αυτή είναι η ευκαίρια σας!!!
αν ενδιαφέρεστε  ρίξτε μια ματιά :www.beacelebrity.gr,www.starbags.gr.
       


                               
                                                                               


  • mix and match: στυλιστική τάση της τελευταίας δεκαετίας και κάτι,προσφέρει φοβερή ευελιξία ,αφού επιτρέπει να συνδυάζουμε χρώματα,υφές,σχέδια και στυλ μεταξύ τους,αρκεί να μην χάνεται η αρμονία στο σύνολο!ρούχα πουμε έλαχιστες στυλιστικές αποκλίσεις μπορούν να φοριούνται από το πρωί ώς το βράδυ!είναι μια οικονομική λύση και το μόνο που χρειάζεται είναι λίγη φαντασία!!!!μόττο της όλα επιτρέπονται,αρκεί να υπάρχει και η αρμονία!!!!!!!
 
                                                                  

         
                     
  • recessionista:ετσι χαρακτηρίζουμε την συγχρονή γυναίκα η οποία ναι μεν αγαπά την μόδα,είναι πλήρως ενημερωμένη για τα τελευταία νέα και  trends,όμως δεν χαλάει πολλά χρήματα για να είναι στυλάτη! είναι πάντα κομψη,λατρευειτην μόδα,αλλά ξέρει να κάνει ερευνά αγοράς,να δημιουργεί εξυπνούς συνδυασμούς και δεν ξοδεύει ασύστολα χρήματα!!! είναι αυτή που δεν θα διστάσει για να διατηρήσει το στυλ της να αποκτήσει ρούχα  από  swap parties,  online shopping, outlets ,renting!!!!
                                                                                                                                     

                          

  • fashionistas: είναι το αντίθετο από την παραπάνω στο θέμα των χρημάτων!!! λατρεύει και αυτή την μόδα είναι ενημερωμένη άλλα είναι υπερκαταναλωτική!ξοδεύει ασύστολα χρήματα και ό,τι βλέπειστις βιτρίνες θέλε να το αποκτήσει!!! Το  shopping therapy  αποτελεί καθημερινότητα!!!

                                                   
  • chiconomy: οι μεγάλες αλυσίδες ρούχων και οι επώνυμοι σχεδιαστές έχουν καταλάβει την οικονομική κατάσταση που επικρατεί,για αυτό και επειδή η μόδα δεν πρέπει να είναι προνομιο των λίγων έχουν ήδη λανσάρει τις οικονομικές σειρές τους!!!σχέδια που τα έχουν σχεδιάσει οι ίδιοι αλλά απευθύνονται σε μεγαλύτερο καταναλώτικο κοινό που δεν μπορεί να ξοδέψει μια μικρή περιούσια για να αποκτήσει ένα επώνυο ρούχο!!! τέτοιες σειρές είναι marc apo marc jakobs,DKNY  από την Donna karan etc!

          

  • street style: αν το μεταφράσουμε κατάλεξη είναι το στυλ του  δρόμου!!! και όμως στην ουσία είναι το στυλ εκείνο που επιτρέπει να συνδυάζουμε μεταξύ τους  formal  με   casual  items  ώστε χωρίς καμία στυλιστική προσαρμογή να φοράμε το ίδιο σύνολο από το πρωί μέχρι το βράδυ,και να συμμετέχουμε εξίσου άνετα σε διαφορετικά  events  μεταξύ τους!!!! κάτι αντίστοιχο θεωρείται και το  <<urban style>>,το στυλ της πόλης θα λέγαμε περιπού,α΄πλά τα κομμάτια που ανήκουν σε αυτήν την τάση έχουν πιο σκούρα χρώματα -που μας θυμίζουν βιομηχανικές πόλεις όπως μαύρα,γκρί ,χακι!
             
                                                
                                                                              


ΑΥΤΕΣ ΕΊΝΑΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΜΟΝΟ... ίσως υπάρχουν και άλλες ...είναι όμως μια καλή αρχή!!!!!τώρα είμαι σίγουρη πως θα κατπληξετε τους πάντες με τις γνώσεις στο χώρο της μόδας!!!!!

αν υπάρχουν και άλλες θα μου άρεσε να μου τις πείτε/στα σχολια,και θα βρούμε μαζί την ερμηνεία τους!!!!!

                         

2 σχόλια: